Pen en papier bij de hand?

We zitten midden in de lente en het is bijna vakantie. Dat lijken mij twee héle goede redenen om iets leuks te gaan doen. En mijn blog zou mijn blog niet zijn als dat niets met eten te maken zou hebben.

Deze week zet ik daarom voor jullie op een rijtje op welke foodfestivals jullie in mei moeten zijn, wat the place to be is, wat jullie zeker niet mogen missen. Door heel Nederland. Leuk om met vriendinnen naar toe te gaan!
 

[1] Lepeltje Lepeltje Amersfoort

Foto: Facebook

Wanneer? 22 t/m 25 mei 2015
Waar? Burgemeester Brouwerplantsoen Amersfoort

Een terrein vol met foodtrucks, bankjes, kraampjes en bandjes: dat klinkt goed, toch? Lepeltje Lepeltje Amersfoort is iedere dag geopend van 12 tot 12. Je kunt dus beginnen met een brunch en na een diner afsluiten met een late night snack. De perfecte avond!

[2] Het Weekend van de Rollende Keukens

Foto: Rollende Keukens

Wanneer? 13 t/m 17 mei 2015
Waar? Westergasfabriek Amsterdam

Dit jaar vindt de achtste editie van Het Weekend van de Rollende Keukens plaats op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Campers als restaurantjes en de lekkerste gerechten kopen in busjes of bij brommers. Hoe cool is dat? Geniet van het lekkerste eten in de zon of ga zitten voor een leuke film. En de toegang is ook nog eens gratis.

[3] Piccalilli Food Camp

Foto: Facebook

Wanneer? 29 t/m 31 mei
Waar? Museumpark Rotterdam

Het laatste weekend van mei staat het Museumpark in Rotterdam in het teken van food, food, food. Op het grote terras, in het midden van alle tentjes (van wel 30 verschillende streetfood cateraars!) kun je hier de lekkerste hapjes eten. Maar dat is lang niet alles: op het podium zijn verschillende leuke optredens en je kunt ook food workshops volgen. Hier ben je wel een dagje zoet.
 

[4] Rrrollend Leiden

Foto: Rrrollend 

Wanneer? 29 t/m 31 mei
Waar? Pieterskerkplein Leiden

Ook in Leiden kun je in het laatste weekend van mei terecht voor een superleuk foodfestival. Rrrollend Leiden is eigenlijk een groot openlucht restaurant met verschillende mobiele eetgelegenheden, maar er is ook entertainment en theater te vinden op het festival. Houd de Facebook-pagina in de gaten voor de laatste updates!

[5] TREK Utrecht

Foto: TREK

Wanneer? 22 t/m 25 mei 2015
Waar? Griftpark Utrecht

Het foodfestival TREK is dit jaar op wel 7 verschillende plekken (Utrecht, Rotterdam, Maastricht, Enschede, Nijmegen, Den Bosch en Den Haag) te bezoeken. Van 22 t/m 25 mei vindt het festival plaats in Utrecht. Het lekkerste eten en de leukste live muziek zijn de perfecte ingrediënten voor een mooie avond. Wil je naar TREK in een andere stad? Bekijk dan de informatie op de website.

Foodfestivals zijn het helemaal dit jaar! Ben jij op één van deze festivals te vinden? Let me know, wie weet komen we elkaar nog ergens tegen :-).

Liefs,
Chanan