Nooo! Haar laatste blog 🙁

We moeten praten. Zit je? Dan val ik maar meteen met de deur in huis: dit is mijn allerlaatste blog voor CosmoGIRL!. Zo. Ik geef je even 10 seconden om dit nieuws te verwerken….

Ja, dit is echt de laatste vrijdag dat er een recept van mij online komt te staan op cosmogirl.nl. Net iets langer dan een jaar heb ik met heel veel plezier de blogs geschreven, maar aan alles komt een einde.

Ik begon met een regenboogtaart en eindig, meer dan 50 blogs later, met deze aardbeientiramisu. Om bij uit te huilen na dit trieste nieuws (grapje ;-)). Een goede afsluiter, al zeg ik het zelf.

Wat heb je nodig voor tiramisu voor 3-4 personen?

Ook heb je een zakje vanillesuiker nodig.

[1] Spoel de aardbeien schoon onder de kraan en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in stukjes.
 

[2] Hak de witte chocolade fijn.

[3] Doe de slagroom samen met de poedersuiker in een kom en klop tot de slagroom stijf is.

[4] Doe ook de mascarpone, vanillesuiker en twee eetlepels sinaasappelsap in een kom en meng het goed door elkaar.

[5] Voeg de slagroom toe aan de mascarpone en roer het door elkaar.

[6] Giet de rest van het sinaasappelsap in een platte schaal en doop de lange vingers hierin tot ze een beetje zacht worden.

[7] Leg de lange vingers op de bodem van een schaal.

[8] Verdeel de helft van de mascarpone over de lange vingers. Strooi de helft van de chocolade hierover.

[9] Leg de helft van de aardbeien daar weer bovenop. Maak de laag af met lange vingers.

[10] Herhaal deze volgorde, maar eindig met de aardbeien.

Je kunt de tiramisu in principe meteen eten, maar na een uurtje in de koelkast is-ie nog lekkerder :-).

Voor de laatste keer kan ik zeggen: enjoy!

Ik hoop dat jullie ook zonder mijn blogs nog steeds vaak de keuken in duiken (als je weer bij mijn eerste blog begint, kun je nog een jaartje vooruit). En ik hoop dat jullie het afgelopen jaar hebben genoten van mijn recepten. Ik heb de blogs in ieder geval met heel veel plezier voor jullie geschreven!

Bye bye

Veel liefs,
Chanan

P.S.: Mocht je ooit MasterChef winnen, vergeet dan niet te vertellen bij wie het ooit begonnen is hè ;-).