Maak je eigen froyo

Daar is het dan eindelijk. Dat werd een keer tijd. Wat? De warmte. De zomer! En dat vraagt natuurlijk weer om ijs. Na waterijs, heb ik nu een lekker recept voor frozen yoghurt voor jullie.

Frozen yoghurt is superhip en op steeds meer plekken te koop. Maar keukenprinsessen zoals jullie vinden het natuurlijk veel leuker om het zelf te maken. En dat is het ook! Het kost wel even wat tijd, maar dan heb je ook wat.

 

 

Wat heb je nodig voor vijf bakjes ijs?
 

 

En je hebt ook een grote schaal nodig.
 

 

1. Doe de yoghurt in een grote schaal en voeg daar de suiker en de vanillesuiker aan toe.
 

 

2. Roer dit goed door elkaar.
 

3. Dek de schaal af met plasticfolie, voordat je het in de vriezer zet.

4. Laat de schaal 2,5 uur in de vriezer staan. Roer het ijs elke 45 minuten even door.

5. Maak van de aardbeien, de Rolo’s en de stroopwafels kleine stukjes en strooi dit over het ijs als het uit de vriezer komt.
 

Ziet dit er lekker uit of ziet dit er lekker uit? Een perfecte healthy (voor een deel….) snack voor een zomerse dag.

Heb jij dit recept ook gemaakt? Laat het zien en gebruik de hashtag #cgfrozenyoghurt 🙂

Tot volgende week!

Liefs,

Chanan