De gezelligste tafel ever

Een kerstdiner bestaat niet alleen uit eten. Oké, het is wel echt het belangrijkste, maar de tafel moet er ook wel een beetje leuk uit zien. Het oog wil ook wat hè. Daar mag je tijdens de feestdagen best wat extra’s voor doen.

Omdat je toch lekker veel tijd hebt in de vakantie is het leuk om zelf de aankleding van de tafel te maken. Superorigineel, goedkoop en leuk om je creativiteit op los te laten. Check hier hoe je zelf een candy kaarsenstandaard en een kerstboom van servetten maakt.

Candy kaarsenstandaard
Wat heb je nodig?

Je hebt ook een wit lintje nodig.

[1] Haal een deel van het plastic aan de boven- en onderkant van het zuurstokje af. Zorg dat er in het midden nog een stukje overblijft anders blijven de zuurstokjes straks niet plakken.

[2] Maak een rondje van een stukje plakband zodat deze aan alle kanten plakt. Plak deze dan in het midden van de kaars, op de kaars. Zorg dat er rondom de hele kaars plakband zit.

[3] Plak de zuurstokjes met de ronde kant naar beneden tegen de kaars aan zodat de kaars blijft staan door de zuurstokjes.

[4] Als alle negen zuurstokjes om de kaars geplakt zijn, bind je deze vast met het lintje. Maak deze vast met een strikje.

Kijk nou wat leuk! Ik weet niet of het heel veilig is om de kaars aan te steken, maar het staat in ieder geval wel gezellig :-).

Servetten kerstboom

Je kunt natuurlijk gewoon servetten neerleggen op tafel, maar dat kan ook veel leuker. Met een kerstboom van servetten bijvoorbeeld. Voor deze servetten kerstboom heb je twee servetten en wit lint nodig.

[1] Leg twee servetten uitgevouwen op elkaar zodat je aan de boven en de onderkant de kleur ziet. Als je servetten hebt die gekleurd zijn aan twee kanten, is één servet genoeg en kun je deze stap overslaan.

[2] Vouw het servet dubbel.

[3] Vouw het servet nog een keer dubbel zodat deze er net zo uitziet als in de verpakking.

[4] Vouw de punt van het servet per laagje naar de andere punt.

[5] Blijf dit herhalen tot alle laagjes van het servet gevouwen zijn.

[6] Keer het servet dan om.

[7] Vouw de rechterpunt van het servet naar de linker bovenhoek. Herhaal dit met de andere punt.

[8] Draai het servet weer om. Vouw alle puntjes om naar boven en steek deze onder de vouw daarboven.

Dit is toch veel leuker dan de servetten los op de borden leggen? Maak het kerstboompje af door een strikje om de bovenkant van de kerstboom te knopen.

Alvast een hele fijne kerst! Eet niet te veel (of stiekem toch wel…) ;-)!

Liefs,
Chanan