#FAIL!

En, zijn jullie de dag zonder al te veel ongelukken doorgekomen?

Ik geloof zelf niet echt in vrijdag de dertiende, maar ik vond het toch een leuk moment om het over andere ongelukjes te hebben. Ongelukjes in de keuken. Want dat is ons echt allemaal weleens gebeurd. Ik laat sommige foto’s niet voor niets weg ;-).

Er zijn een paar probleempjes die we allemaal vast wel herkennen… Je hoeft het niet toe te geven, ik weet dat het zo is.

Paprikasoep
Het leek zo leuk. Ik ging speciaal voor jullie een lekker recept voor paprikasoep maken. De paprika’s stonden in de oven: wachten maar… Toen de paprika’s lang genoeg in de oven hadden gestaan en ik de paprika’s had laten rusten, had ik nog goede moed en ging ik aan de slag om de velletjes er af te halen. Dat was NIET te doen. Ik stond maar te prutsen, maar ik kreeg met geen mogelijkheid de velletjes van de paprika af. Een kwartier verder was ik zo chagrijnig en heb ik het opgegeven. En daarna ook nooit meer geprobeerd. Sorry girls, misschien dat ik de uitdaging ooit weer een keer aan ga.

Welk recept jullie daarvoor in de plaats hebben gekregen? Deze heerlijke bruschetta’s! Niet slecht, toch?

Ei, ai, ai
Je staat al een tijdje in de keuken, hebt inmiddels een lamme arm van het mixen en als je het laatste ei aan het beslag toevoegt, valt er een stukje schil in het beslag! SHIT. Je probeert het eruit te halen, maar dat lukt maar niet. Ach, zo’n klein stukje, daar proef je toch niets van? Totdat iemand tijdens het eten zegt: ‘Wat een goede bite heeft deze taart!’. Dan doe je maar gewoon alsof het inderdaad een nieuw recept is…

Oeps..
Een van mijn favoriete gerechten is de pasta carbonara die ik laatst met jullie heb gedeeld. Ik heb deze pasta zo vaak gemaakt dat ik het inmiddels toch wel moet kunnen. Nu wel ja, maar het is me wel eens overkomen dat ik in plaats van de dooier, het eiwit gebruikte. Kwestie van niet zo goed opletten tijdens het koken. Die pasta zag er wel een beetje anders uit en smaakte ook een béétje anders… 😉

Vervanger
Deze blunder kennen we allemaal wel. Je bent naar de supermarkt geweest om alle ingrediënten voor een recept te kopen en wanneer je wilt beginnen met het maken van het recept kom je er achter dat je één ding vergeten bent te kopen! No way dat je daarvoor terug gaat naar de winkel. Je moeder heeft vast nog wel iets in de kast staan wat er op lijkt. Vanillesuiker kan best als vervanger van suiker toch? Eh, nee…..Te laat!

Ach, oefening baart kunst zullen we maar zeggen! Wat is jouw grootste kookblunder?

Volgende week weer een nieuw recept (zonder blunders!).

Liefs,
Chanan