Check hier weer een nieuw recept

Nederlanders zijn wat betreft lunch niet zo heel origineel. Wij gaan niet zoals Italianen tussen de middag uitgebreid aan tafel zitten voor een lekkere pasta of pizza (We wish!). Nee, wij nemen fijn onze gesmeerde bammetjes mee naar school of naar het werk. De ene dag kaas, de andere dag chocoladepasta, that’s it! Dat kan beter girls! Daarom heb ik voor jullie dit recept voor een lekkere quiche. Je hebt er niet veel voor nodig, en ik beloof dat het een stuk lekkerder is dan een bruine boterham met pindakaas. Misschien een beetje overdreven om iedere dag mee naar school te nemen, maar wel lekker voor bijvoorbeeld in het weekend.

Wat heb je nodig?

Ook heb je een springvorm of een quichevorm, een beslagkom en wat peper en zout nodig.

[1] Haal het deeg alvast uit de vriezer zodat het kan ontdooien, en vet de vorm alvast in. Verwarm ook de oven voor op 200 graden.
 

[2] Bak de spekjes knapperig zonder boter of olie in de pan. Laat de spekjes uitlekken op een stuk keukenpapier.
 

[3] Bedek de vorm met het bladerdeeg en zorg dat er geen openingen meer zijn.
 

[4] Splits twee eieren en bewaar de twee eidooiers.

[5] Meng de room, de drie eieren en de eidooiers door elkaar en voeg ook wat peper en zout toe.
 

[6] Verdeel de spekjes over het deeg en giet het eimengsel over de spekjes.

[7] Zet de quiche voor vijftien minuten in de oven. Verlaag dan de temperatuur naar 180 graden en zet de quiche voor twintig minuten terug.
 

Laat de quiche even afkoelen voor je het serveert. Je kunt de quiche zowel warm als koud eten. Ook handig om mee te nemen dus :-).

Eet smakelijk!