Check hier haar recept!

De zomer kan voor mij niet lang genoeg duren. Maar er zijn dingen waardoor het best wel weer december mag zijn. In de tijd van Sinterklaas en kerst ligt er bijvoorbeeld overal weer meringue in de winkel. En daar mag je mij ’s nachts voor wakker maken.

Maar nu komt het goede nieuws: je hoeft niet meer tot december te wachten. Meringue kan ook heus wel in de zomer. Haal december alvast een beetje in huis (niet het weer, wel de lekkere dingen!) met dit recept voor meringue.

Wat heb je nodig?
 

Ook heb je een mixer en een grote kom nodig.

[1] Begin met het splitsen van de eieren. Je kunt daar dit handige trucje voor gebruiken. Je hebt alleen de eiwitten nodig.

[2] Verwarm de oven alvast voor op 90 graden.

[3] Doe de eiwitten in een kom en mix het tot het helemaal wit is en je de sporen van de mixer een beetje in het mengsel blijft zien.

[4] Voeg de suiker beetje bij beetje aan het mengsel toe. Mix steeds 30 seconden tot je weer een deel van de suiker toevoegt.

[5] Het wit moet uiteindelijk glad en glanzend zijn. Voel even met je vinger of het schuim niet nog korrelig is door de suiker. Anders moet je nog even mixen tot het helemaal is opgenomen in het schuim.
 

[6] Met dit trucje weet je zeker of het schuim goed is: als je een lepel vol met schuim op de kop houdt en het schuim blijft hangen, is het perfect!

[7] Schep het schuim met een lepel in mooie wolkjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt er voor kiezen om ze nog te versieren met bijvoorbeeld hartjes. Bak de meringues ongeveer anderhalf uur in de oven. De meringues moeten droog aanvoelen en niet bruin worden.

Laat de meringues helemaal afkoelen en dan zijn ze klaar om te eten. Geen sneeuw, geen dikke truien, wél meringue!

Enjoy! 🙂

Liefs,
Chanan