Maak nu haar Toblerone mousse!

Misschien ben je alweer begonnen met school en lijkt de zomervakantie alweer eeuwen geleden, of misschien moet je maandag pas beginnen. Maar daar gaan we nu nog even niet aan denken. Met dit recept gaan we nog heel even genieten, voordat het echte leven weer begint. Vanaf dat moment krijg je van mij alleen nog maar heel gezonde recepten. Dan is het weer over met de pret.

Nee, dat is niet waar. Wie houd ik voor de gek? We houden het nog steeds op Oreo milkshakes, stroopwafelcakes en ook af en toe wel een gezond receptje. Want het moet natuurlijk wel leuk blijven. En wat zeker leuk is, is dit recept voor Toblerone mousse!

 

Wat heb je nodig voor zes glaasjes mousse?
 

Ook heb je een mixer, zes (kleine) glaasjes en een spatel nodig.

[1] Breek de Toblerone in stukjes. Je kunt gewoon de driehoekjes van de chocolade aanhouden.

[2] Smelt de chocolade au bain-marie. Roer het tijdens het smelten steeds even door.

[3] Voeg dan de melk ook toe en roer dit goed door de chocolade.

[4] Klop de slagroom met een mixer stijf.

[5] Meng de chocolade en de slagroom door elkaar. Doe dit met een spatel, dan blijft de slagroom luchtig.

Schep het mengsel in zes glaasjes en zet het voor minimaal twee uur in de koelkast.

De mousse is lekker als toetje, maar je hebt van mij ook toestemming om het op ieder ander moment te eten 😉

Liefs,
Chanan