Lekker én gezond!

Na al die ongezonde recepten is het nu toch echt een keer tijd voor een healthy recept. Je hebt af en toe ook wat vitamientjes nodig. En dat kan eigenlijk ook heel lekker zijn. Lekker én gezond: met deze meloen-peer smoothie sla je twee vliegen in één klap. 

Een smoothie kun je drinken als ontbijt, maar ook bij je lunch of als healthy tussendoortje.  Een smoothie is ook lekker verfrissend op een warme zomerdag. Aan de slag dus!

 

 

Wat heb je nodig voor ongeveer vier glazen?

Let op! Je hebt ook een blender nodig om deze smoothie te maken.

STAP 1: Als eerste snijd je de meloen en de peer in stukken. Snijd de meloen eerst doormidden en haal de pitjes eruit. Snijd de meloen daarna (zonder schil!) in stukjes. De peren moet je eerst even schillen en daarna in stukjes snijden. Je kunt het beste om het klokhuis heen snijden.
 

STAP 2: Pers een limoen uit boven een glas. Je doet dit door de limoen doormidden te snijden en het sap uit de twee helften te knijpen.

STAP 3: Doe de meloen eerst alleen in de beker van de blender en zet deze even aan tot de stukjes meloen veranderd zijn in een glad mengsel.
 

 

STAP 4: Voeg de stukjes peer toe aan het meloenmengsel.

STAP 5: Schenk het limoensap ook in de beker van de blender.  Zet de blender aan tot het een glad geheel is geworden.

STAP 6: Voeg dan ook de appel-peer sap toe. Je kunt zelf bepalen hoeveel sap je wilt toevoegen. Hoe meer sap je toevoegt, hoe dunner de smoothie wordt. Ik heb twee glaasjes gebruikt.

En klaar is de smoothie! Het kost je bijna geen moeite en niet zoveel ingrediënten.  Super duper easy!

Geniet van het weekend 🙂

Liefs,

Chanan