Check hier weer een yummy recept

Vorige week vertelde ik hoe jullie in no time een Sinterkerstdiner kunnen organiseren. Heb je het stappenplan gevolgd en ben je nu op zoek naar een recept voor het diner met je vriendinnen of ga je koken tijdens de kerst met familie? Check dan dit recept voor heerlijke gevulde paprika’s! Je kunt ze mooi gebruiken als je het lootje voor het voorgerecht of tussengerecht hebt getrokken, maar ze zijn ook geschikt als hoofdgerecht als je er nog iets bij serveert. Of gewoon als avondeten voor volgende week. Deze paprika’s kunnen eigenlijk altijd! 😉

Wat heb je nodig voor twee gevulde paprika’s?

Ook heb je een kleine ovenschaal en olijfolie nodig.

[1] Snijd de paprika in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten, maar laat de steel aan de paprika zitten. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

[2] Besmeer de paprika’s met een beetje olijfolie.

[3] Snijd de mozzarella, de ui en de knoflook in kleine stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Je kunt zelf kiezen hoeveel cherrytomaatjes je in de paprika wilt doen.

[4] Meng de mozzarella, de ui, de knoflook, de tomaatjes en de basilicum door elkaar.

[5] Vul beide delen van de paprika met het mengsel. Besprenkel de paprika met wat olijfolie.

[6] Zet de ovenschaal voor ongeveer 25 minuten in de oven tot de mozzarella goed gesmolten is.

Et voilà! Heb je toch zomaar een lekker gerechtje op tafel gezet! En het is ook nog eens een superhandig gerecht want je kunt de paprika’s van tevoren al vullen. Hoef je ze alleen nog maar even in de oven te zetten. Geen stress, wel een lekker gerecht!

Enjoy!

Liefs,
Chanan