Maak ‘m zelf!

Je bent nu waarschijnlijk nog aan het stressen, omdat je geen idee hebt wat je voor suprise moet maken en standaard te laat begint. Maar over een weekje is 'ie af en zitten we er weer helemaal klaar voor: Pakjesavond! Lekker de hele avond pepernoten eten, liedjes zingen (ja, dat mag nog steeds hoor!) en natuurlijk cadeautjes uitpakken.

Máár… Misschien heb je helemaal geen zin meer in pepernoten, omdat je er stiekem al veel te veel hebt gegeten. Daarom bedacht ik deze pepernoten monchoutaart voor jou. Toch net wat anders, maar nog wel in de sferen van het feestje van de Sint.

Wat heb je nodig?

Je hebt ook een springvorm en een mixer nodig.

[1] Verkruimel de pepernoten. Ik heb hiervoor een kleine hakmachine gebruikt, maar je kunt deze bijvoorbeeld ook met een deegroller verkruimelen.

[2] Smelt de boter in de pan.

[3] Zet het vuur uit en voeg het grootste gedeelte van de pepernoten toe aan de boter. Houd een deel van de verkruimelde pepernoten over om later door de monchou te mengen.

[4] Bekleed de springvorm met bakpapier. Druk het pepernotenmengsel stevig aan op de bodem van de springvorm. Gebruik hiervoor een lepel. Zet de bodem even in de vriezer totdat je 'm weer nodig hebt.

[5] Klop de slagroom op. De slagroom moet niet te stijf zijn.

[6] Doe de monchou in een kom en voeg hier de suiker en de vanillesuiker aan toe. Klop dit goed door elkaar.

[7] Voeg hier ook de slagroom aan toe en roer het mengsel goed door elkaar.

[8] Roer het deel van de verkruimelde pepernoten dat je nog over hebt door het mengsel.

[9] Haal de springvorm weer uit de vriezer en verdeel het mengsel over de bodem.

[10] Je kunt eventueel nog een klein beetje verkruimelde pepernoten overhouden en deze over de taart heen strooien. Zet de taart dan voor minstens twee uur in de koelkast.

En klaar is je lekkere Sint-taart! Je maakt iedereen hier blij mee, dat weet ik zeker. Misschien is Sinterklaas zelfs wel een beetje jaloers…

Alvast een fijne pakjesavond allemaal!

Liefs,
Chanan