Lees de recepten!

Heb je nog niet eens vakantie en weet je nu al niet meer wat je moet doen op een vrije dag? Trommel je vriendinnen op, ga de keuken in, pak daarna een kleed en ga lekker naar het park of het strand. Het is namelijk tijd voor een picknick!  Met deze drie recepten ben je in no-time klaar om te gaan.

  1. Citroen-munt-komkommer-water.

Het is vaak lastig kiezen wat je mee neemt om te drinken bij een picknick. Vooral als het warm is, zal het drankje ook snel warm worden. Deze mix van water en fruit zou je ook in een thermoskan kunnen maken zodat het wat koeler blijft. Ook handig dat je er steeds een beetje water bij kunt doen!

Wat heb je nodig?

[1] Snijd de komkommer en de citroen in schijfjes en pluk de blaadjes van de takjes munt.

[2] Vul een grote kan met water en doe de komkommer, de citroen en de munt hierin. Laat het even in de koelkast staan zodat de smaken er een beetje in kunnen trekken.

Het drinken is geregeld, nu nog wat te eten :-).

  1. Watermeloensalade

Deze salade heeft maar drie ingrediënten, maar dat is zeker genoeg. Je kunt de salade het beste in een koeltas meenemen naar de picknick of niet te lang van tevoren maken. Dan blijft hij lekker tot je 'm gaat eten.

Wat heb je nodig?

[1] Snijd een watermeloen in stukjes of koop kant-en-klare watermeloenstukjes in de supermarkt. Als je een hele watermeloen gebruikt, moet je de pitjes er wel even uithalen.

[2] Pluk de munt van de takjes en snijd de feta ook in kleine stukjes. Meng alles door elkaar. Klaar is de salade alweer!

  1. Komkommer wraps

Deze wraps zijn dan wel niet echt een culinair hoogstandje, maar voor een picknick zijn ze ideaal. Je hebt het zo gemaakt en het is een lekkere frisse snack voor in de zomer.

Wat heb je nodig?

De hoeveelheid van de ingrediënten kun je aanpassen aan hoeveel wraps je wilt maken.

[1] Snijd de komkommer in schijfjes.

[2] Besmeer de wraps in het midden met een laagje kruiden roomkaas. Leg de schijfjes komkommer hierop en rol de wrap op. Als je de wraps mee wilt nemen, is het handig om ze in aluminiumfolie te rollen.

En zo heb je binnen weinig tijd al een leuke picknick in elkaar gezet. Lang genoeg in de keuken geweest, op naar buiten!

Have fun,

-X-

Chanan