Met de lekkerste pizza’s van de wereld

Oh, wat heb ik het zwaar. Vorige week ben ik speciaal voor jullie, ja alleen voor jullie, naar een masterclass pizza’s bakken geweest. Ik ga ervoor zorgen dat jullie de beste pizza’s van de wereld gaan bakken. Ik heb me daarom een hele avond lang in het zweet gewerkt (en zelf natúúrlijk niet genoten van het lekkere eten en drinken…) om jullie de beste pizzatips te kunnen geven. 

De masterclass werd gegeven op het hoofdkantoor van het keukenmerk Boretti. Als je die keukens eenmaal gezien hebt, wil je er 'later als je groot bent' zeker een hebben. Ik deed mijn schort om en was klaar om pizza’s te leren bakken als de maestro’s in Italië.
 

En dat is gelukt. De bolletjes deeg werden tevoorschijn gehaald en de échte pizzabakkers vertelde ons hoe je de beste bodem voor je pizza maakt. Als dat gelukt is, is het stiekem eigenlijk een kwestie van de lekkerste ingrediënten kiezen en de pizza beleggen. En klaar is kees, appeltje eitje.. Maar wat jij natuurlijk wilt weten: hoe dit ik dat thuis?

De meest simpele tip die ik kreeg was eigenlijk ook meteen de beste tip: vraag bij een pizzeria bij jou in de buurt of je bolletjes deeg kunt kopen. Scheelt jou een hoop gedoe en het deeg bij een pizzeria is meestal superlekker. Dat ik dat zelf nooit heb bedacht, dat moet ik ook proberen!

Ik kan jullie hier natuurlijk niet mee achterlaten. De bodem heb je en zoek het verder maar lekker zelf uit. Daarom heb ik bij de chef nog een lekker receptje weten te scoren. Wat je nu te doen staat: een bolletje deeg bij de pizzeria halen en deze ingrediënten shoppen:

– Crème fraîche (schijnt altijd in de smaak te vallen bij vrouwen 😉 Dit smeer je als ‘saus’ op de pizza;
– Zalm;
– Kappertjes
– Rode ui,
in ringen;
– Knoflook, fijngesneden of gebruik een knoflookpers;
– Mozzarella. Dit doe je in stukjes op de pizza.
– Geraspte kaas. Strooi de kaas als laatste over de pizza.

Nog een tip die ik kreeg die avond: mozzarella moet je nooit snijden, maar scheuren om de smaak te behouden!

Weet jij ook een lekker recept voor een pizza? Let me know! Er is nooit genoeg pizza :-).

Fijn weekend!

Liefs,
Chanan