Herfst & Halloween Food

Vorig weekend is de klok een uur achteruit gegaan en we moeten er dus echt aan geloven: het is herfst. Je merkt al meteen dat het ’s avonds weer veel eerder donker wordt.

Maar wat als we dat eens van de positieve kant gaan bekijken? Je mag weer onder een dekentje op de bank liggen, de kaarsjes mogen weer aan en als klap op de vuurpijl is de herfst het seizoen van de pompoen.

Je kunt een gezichtje uitsnijden in de pompoen en er waxinelichtjes in zetten (happy Halloween girls!), maar je kunt er ook een lekker soepje van maken.

Met dit easy recept zet jij zo een lekkere pompoensoep op tafel. Je moeder zal trots op je zijn ;-).

 

 

 

Wat heb je nodig voor ongeveer vier kommen soep?

Verder heb je een (soep)pan en een staafmixer nodig.

[1] Halveer de pompoen en schep de zaden en pitten uit de pompoen. Snijd de pompoen dan in stukjes.
Tip (zelf ben ik niet zo slim geweest…): gebruik kant-en-klare pompoenstukjes uit de koeling. Scheelt je heel wat hak werk!

 

[2] Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook.

[3] Voeg de pompoen ook toe en bak deze kort mee. Doe ook de kerriepoeder en de komijn erbij en roer dit goed door elkaar.

[4] Kook een liter water en laat de bouillonblokjes hier in oplossen.

[5] Schenk de bouillon in de pan en breng het aan de kook. Kook de pompoen in 15 minuten gaar.

[6] Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg ondertussen ook de slagroom en de peper en zout toe.

[7] Hak de peterselie fijn. Schep de soep in de kommen en strooi hier een beetje peterselie overheen.

Een echt herfstsoepje! Een broodje erbij en je hebt in no-time een lekkere (en gezonde!) maaltijd op tafel gezet.

Eetse!

Liefs,
Chanan