Check hier het recept

31 oktober is het weer Halloween. Op wat themafeestjes na vieren we dat in Nederland niet echt, maar je ziet het in films en series wel vaak voorbij komen. Ik vind Halloween daarom een hele goede reden voor een movie night met vriendinnen!

Als er niets te vieren valt, bedenken we zelf wel wat om te vieren ;-). Om een beetje in de sfeer te blijven, zorgt er iemand voor een flinke stapel horrorfilms, dan zorg jij voor de snacks!

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om lekker makkelijk een zak popcorn te halen en klaar is Kees, maar dat kan ook nét even anders. Popcorn pops zien er namelijk véél leuker uit en zijn ook nog eens véél lekkerder. Check it out!

Wat heb je nodig?
 

Je hebt ook een grote kom en bakpapier nodig.

[1] Bekleed een bakplaat of een platte schaal met bakpapier. Vet dit bakpapier ook nog even extra in met boter zodat je zeker weet dat de pops straks niet blijven plakken.

[2] Smelt de boter in de pan.

[3] Voeg beetje bij beetje de marshmallows aan de boter toe, totdat alles gesmolten is.

[4] Doe de popcorn in een grote schaal waarin je goed kunt mengen. Giet het mengsel over de popcorn heen en meng het goed zodat alle popcorn bedekt is. Laat de popcorn vijf minuutjes staan.

[5] Vet je handen ook nog even in voordat je de popcorn uit de schaal pakt. Pak per keer wat popcorns (hoeveel hangt er vanaf hoe groot je de pops wilt maken) en maak daar een bolletje van. Leg het op de bakplaat of de schaal en steek er een lollystokje in.

[6] Zet de popcorn pops ongeveer drie kwartier in de koelkast om hard te worden.

[7] Smelt de witte chocolade au bain-marie en haal de popcorn pops uit de koelkast.

[8] Dip de popcorn pops in de chocolade en strooi er wat (roze!) spikkels overheen.

Zet de popcorn pops nog even terug in de koelkast (ongeveer 10 minuutjes) zodat de chocolade hard kan worden.

Tàà-dàà! Je zou deze snack eerder bedenken bij een romcom, maar daarom is het juist extra leuk om ze te eten bij een heel spannende film. Helaas zijn ze net te klein om je er achter te kunnen verschuilen ;-).

Enjoy!

Liefs,
Chanan