Haar slimme stappenplan

Happy Pakjesavond iedereen! Vier je geen Sinterklaas? Dan is het toch een extra reden voor een gezellige avond (inclusief pepernoten natuurlijk). Ook al is het gewoon thuis op de bank!

Wil jij samen met je vriendinnen ook iets organiseren voor de feestdagen, maar hebben jullie geen zin om surprises of gedichten te maken? Volg deze stappen en jullie organiseren heel easy een supergezellig Sinterkerst diner 2.0! Want de kerstdagen staan ook alweer bijna voor de deur.

1. Uitnodiging
We beginnen maar meteen met de moeilijkste stap: een datum prikken. Als je met een groepje iets probeert te organiseren heeft iedereen altijd wel wat. Een datum vinden wanneer iedereen kan, is dus een hele opgave. Datumprikker.nl is dé uitkomst. Stuur een mailtje met een aantal datums, laat iedereen invullen wanneer ze kunnen en je ziet meteen welke datum perfect is voor jullie Sinterkerst diner 2.0. Wat het precies inhoud, vertel ik zo…

2. Verdeling
Verdeling, huh wat? Ja, er moet natuurlijk wel een beetje een lootjes-idee terugkomen tijdens dit Sinterkerst diner 2.0. Maar deze keer trek je geen lootje voor een cadeautje, nu gaat het om welke gang jij moet gaan bereiden in de keuken voor het diner. Iedereen die komt bij het diner moet een gang bereiden. Zijn jullie met veel meiden? Dan kun je het eventueel ook in teams doen. Of jullie moeten zin hebben in een 10+ gangen diner… ;-). Schrijf alle gangen op een papiertje, doe het in een grote kom en pak er allemaal één voor één een papiertje uit. Het is extra leuk als iedereen bij elke gang een cadeautje voor alle meiden koopt. Gewoon iets kleins om het extra feestelijk te maken.

3. Voorbereidingen
Voor het feest los kan barsten, moet er natuurlijk nog een hoop gebeuren. Je moet bijvoorbeeld op zoek gaan naar een recept. Zorg dat je het jezelf niet te moeilijk maakt. Less is more, zeker als je nog een aantal gangen te gaan hebt! Als je een recept hebt gevonden (houd mijn blog ook in de gaten), is het tijd om met jouw boodschappenlijstje de stad in te gaan voor de boodschappen en de kleine cadeautjes. Het is ook een idee om iedereen iets voor de aankleding mee te laten nemen. De één de servetten, de ander tafelloper, etc. Je kunt jouw gerecht ook alvast een keertje maken zodat je zeker weet dat het gaat lukken.

4. Nog één nachtje…             
Heb je alles in huis voor jouw gang? Inclusief cadeautjes en decoratie? Check, check dubbel check. Misschien kun je al een beginnetje maken aan jouw gerecht. Hoe meer je vandaag kunt doen, hoe minder stress je morgen hebt. Want dan komt er ook nog eens een outfit en make-up en haar bij kijken. Geen paniek, alles is onder controle!

5. PARTY TIME!
Trek je feestoutfit uit de kast, zorg dat je jouw gerecht hebt gemaakt (of in ieder geval zo aan de slag kunt), maar nog veel belangrijker: have fun! Maak er samen met je vriendinnen een mooie (en natuurlijk lekkere) avond van. Het is maar één keer per jaar Sinterkerst. 😉

Volgende week zijn we weer een stapje dichterbij kerst en dat laat ik natuurlijk niet zomaar voorbij gaan! It’s beginning to look a lot like…juist!

Tot volgende week!

Liefs,
Chanan