Zomers recept

Is het al zomer? Nee, hè? Jullie weten niet half hoe gelukkig ik ben nu het weer langer licht blijft 's avonds én eerder licht wordt 's ochtends (hello, 1000 keer makkelijker opstaan!).

Maar op de échte échte zomer moeten we natuurlijk nog even wachten. Nog 121 dagen om precies te zijn. Ja, 121, maar geen 200 of 1000. Dit is te overzien. Dit is voorbij voordat je het doorhebt.

Om je een beetje te helpen en vast in de stemming te komen, heb ik een heerlijk Italiaans recept voor je. Stel je even voor: terrasje in Italië, de zon gaat langzaam onder, je hebt de hele dag op het strand gelegen… Oké, back to earth. Jij gaat NU de keuken in voor deze lekkere (en easy!) Spaghetti Carbonara!

Wat heb je nodig voor een pasta voor 3 à 4 personen?

Je hebt ook peper nodig.

[1] Kook de spaghetti volgens de tijd die op de verpakking staat. Meestal is dit tussen de acht en tien minuten.

[2] Snijd het ontbijtspek in stukjes. Je kunt zelf bepalen of je kleine of juist grote stukjes in de pasta wilt. Bak de spek tot het kleur begint te krijgen.

[3] Doe de knoflook in de knoflookpers en pers deze uit boven het spek. Heb je geen knoflookpers? Snijd de knoflook dan zo klein mogelijk. Bak de knoflook 1 à 2 minuten mee.

[4] Scheid ondertussen twee eieren. Bewaar de dooiers en voeg deze samen met de andere twee eieren (die hoef je niet te scheiden), toe aan de kaas. TIP: houd een klein beetje van de kaas over, zodat je deze straks over de pasta kunt strooien.

[5] Klop de eieren en kaas los tot een gladde massa. Voeg dan ook de peper toe. Dit mag best wat peper zijn, dat maakt de smaak alleen maar beter!

[6] Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af. Doe de spaghetti weer terug in de pan.

[7] Voeg het spek en de knoflook toe aan de pasta en roer het goed door elkaar.

[6] Voeg dan ook het kaasmengsel toe. Blijf een paar minuten roeren, totdat je ziet dat het ei een beetje stolt. Ik speel soms vals door het gas weer even heel laag aan te zetten, zodat het iets warmer wordt en het sneller stolt. Als je dit doet, moet je wel goed opletten dat er geen gebakken ei ontstaat ;-). Niet te lang het gas aan laten staan en goed blijven roeren!

Verdeel de pasta over de borden en maak het (eventueel) af met een beetje extra kaas.

Aan tafel! Het zonnetje denk je er maar even bij :-).

Tot volgende week!

Liefs,
Chanan