Check hier haar recept

Je staat vroeg in de ochtend in de kou op het station te wachten, of je loopt door de stad en je komt erachter dat je alweer wolkjes kunt blazen van je eigen adem. Je zat nu veel liever lekker binnen op de bank of nog beter: je lag liever nog in je bed. Maar daar is dan je redding: STARBUCKS! Ik drink zelf geen koffie dus bij mij is de hot chocolate van deze koffieketen favoriet. Helemaal als het buiten erg koud is en natuurlijk mét een flinke dot slagroom. Voor je portemonnee is dit helaas minder goed… Maar daar is je volgende redding: ik ben voor je de keuken in gedoken om mijn favoriet, de caramel hot chocolate, na te maken! En hij is pretty good gelukt, al zeg ik het zelf.

Wat heb je nodig?

Je hebt ook een mixer nodig voor de slagroom. Je kunt eventueel ook kant-en-klare slagroom gebruiken. Op internet zag ik dat de karamelsiroop ook verkrijgbaar is van andere merken dan Starbucks. Ik heb het zelf nog nooit gezien, maar je kunt dus kijken bij de koffie in de supermarkt.
 

[1] Doe de suiker en de cacao bij elkaar in een kommetje en roer het door elkaar. Voeg een scheutje (koude!) melk toe en roer het totdat er geen klontjes meer in zitten.
 

[2] Giet de melk in een pannetje en zet deze op het vuur. Verwarm de melk, maar zorg dat het niet gaat koken.

[3] Voeg het cacaomengsel toe aan de melk en roer dit goed door elkaar.
 

[4] Klop ondertussen de slagroom stijf. Je kunt hier ook prima kant-en-klare slagroom voor gebruiken.
 

[5] Schenk twee eetlepels van de karamelsiroop in de beker. Schenk hierbij de warme chocolademelk en roer het geheel goed door elkaar.

[6] Serveer de chocolademelk met de slagroom. Versier de slagroom eventueel nog met cacao of andere decoraties.
 

Je kunt nu zo bij Starbucks aan de slag ;-). Geloof mij, als je deze caramel hot chocolate één keer hebt gedronken, wil je nooit meer een ‘normale’ hot chocolate. Ik neem de schuld op me, het is het waard!

Enjoy!

Liefs,
Chanan