Chanan deelt haar recept

Waar denk je aan als je aan Nederland denkt? Drop? Kroketten? Boerenkool? Dat kan, maar ik denk dan ook aan stroopwafels. Lekker bij een kopje thee (of wat dan ook ;-)), maar nog lekkerder als je ze in een cake stopt. Cake én stroopwafels: dat moet wel een winning team zijn, toch?
 

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig?
 

Ook heb je een beslagkom, een mixer en een cakevorm nodig.

[1] Vet de cakevorm in en bekleed 'm ook met bakpapier. Dit trucje heb ik ooit ergens gezien en het werkt echt supergoed. Zo heb je nooit meer problemen om de cake uit de vorm te krijgen!

[2] Doe de suiker, de bruine suiker, de vanillesuiker en de zachte boter bij elkaar in de beslagkom. Klop het tot een zachte massa.

[3] Doe één voor één de eieren erbij. Voeg dan ook beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Zorg dat je steeds goed klopt voordat je weer bakmeel toevoegt. Doe op het laatst ook de zout en kaneel erbij.

[4] Breek de stroopwafels in stukjes of gebruik een blender om de stukjes nog kleiner te krijgen. Als je net zoals ik al kleine stroopwafeltjes gebruikt, scheelt dat weer wat werk ;-).

[5] Roer de stroopwafels door het deeg.

[5] Vul de vorm met het deeg en zet de vorm in het midden van een koude oven.

[6] Bak de cake in 1 uur en 10 minuten op 170 graden gaar.

Haal de cake uit de oven en laat 'm even afkoelen voordat je 'm uit de vorm haalt. Snijd 'm in plakjes en aanvallen maar! :-).
 

Enjoy!