Check het recept!

Woehoe het is juni! De zomer staat nu écht voor de deur. Of nog beter: de zomervakantie staat nu écht voor de deur. Dit weekend kunnen jullie al een beetje wennen met één dagje extra vrij. Je hebt dus mooi de tijd om lekker de keuken in te gaan. En daarna lekker in het zonnetje deze sandwich op te eten.

Dit heb je nodig voor één sandwich:

[1] Begin met het koken van het ei. Je kunt zelf kiezen of je een hard of een zacht ei lekkerder vindt op de sandwich.

[2] Rooster de sneetjes brood. Het makkelijkste is om dit in een broodrooster te doen, maar als je die niet hebt, kun je dit ook in de oven of in een koekenpan doen.

[3] Bak de bacon op laag vuur, zonder boter, in een koekenpan. Blijf goed opletten want de bacon is zo klaar.

[4] Snijd de mozzarella en de tomaat in plakjes. Je hebt twee keer twee plakjes voor de sandwich nodig.

[5] Besmeer één sneetje brood met mayonaise.

[6] Leg één blaadje sla op het sneetje brood. Leg de bacon en de mozzarella hier bovenop.

[7] Leg hier weer een sneetje brood bovenop en besmeer deze ook met mayonaise. 

[8] De plakjes parmaham, de sla en de tomaat leg je weer bovenop het brood.

[9] Maak de sandwich af door het ei in stukjes bovenop de sandwich te leggen.

[10] Leg er nog één sneetje brood bovenop en steek er een satéprikker in om het bij elkaar te houden.

Het is lunchtijd! Zet een stoel klaar in de zon en geniet lekker van deze sandwich .

Have fun dit weekend!

Liefs,

Chanan