Met walnoten <3

Drie weken geleden ben ik verhuisd. En een nieuw huis betekent ook een nieuwe keuken. En een nieuwe keuken betekent ook een nieuwe oven.Β Eindelijk heb ik weer een keuken met een normale oven πŸ™‚Β 

Ja, fun fact:Β de taarten, koekjes en andere ovengerechten die jullie voorbij zagen komen, werden stiekem altijd nog bij mijn ouders in de keuken gemaakt. Maar dat is verleden tijd! Mijn nieuwe paleisje beschikt namelijk over een prima oven. Yes! En dat moest natuurlijk meteen getest worden.

Goed excuus om deze witte chocoladekoekjes met walnoot te maken. Ook al bak jij al jaren in dezelfde keuken, ik weet zeker dat jij dit weekend ineens ook de oven moet 'testen'.

Wat heb je nodig voor ongeveer 20 koekjes?
Β 

Ik maakte er zelf wat minder, anders moest ik ze ook allemaal zelf opeten ;-).

[1] Hak de walnoten fijn.

[2] Hak ook de chocolade in stukjes.

[3] Doe de (zachte) boter en de suiker bij elkaar in een kom en mix tot een geheel.

[4] Klop de eieren er door.

[5] Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en kneed het met je handen tot een luchtig deeg.
Tip: smeer je handen in met bloem om te voorkomen dat het deeg aan je handen blijft plakken.

[5] Roer de chocolade en de walnoten door het deeg. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.

[6] Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

[7] Maak op een met bakpapier beklede bakplaat kleine bolletjes van het deeg en druk ze een beetje plat. Zorg dat er wat ruimte overblijft tussen de bolletjes. Let op: als je er twintig maakt, gaat dat waarschijnlijk alleen niet op één bakplaat passen

[8] Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Laat de koekjes even afkoelen voordat je ze gaat eten (ja, dat is moeilijk!). Maar het is het wachten waard.

Enjoy!

Liefs,
Chanan