Love it!

Soms kun je zo’n zin hebben in een patatje met. Zo lekker, maar helemaal niet gezond natuurlijk. Daar moet iets op te vinden zijn. Er moet toch iets zijn wat op een patatje lijkt, maar wel ietsje gezonder is?

Daar hebben jullie mij voor. Ik ben meteen aan de slag gegaan. Ik heb een recept gemaakt waardoor je én een patatje met kunt eten, én een meal die ook nog een beetje healthy is.

Kan dat? Ja, dat kan zeker. Duik de keuken in voor deze zoete aardappelfrietjes met aioli!

Wat heb je nodig?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

[1] Spoel de zoete aardappel af onder de kraan.

[2] Snijd de zoete aardappel in de lengte doormidden.

[3] Snijd de aardappel dan in dunne plakjes (frietjes).

[4] Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de frietjes hierop.

[5] Bestrooi de frietjes met paprikapoeder, peper en zout. Besprenkel ze als laatste met olijfolie zodat ze lekker knapperig worden.

[6] Zet de frietjes minstens 30 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.

[6] Maak ondertussen de aioli. Doe de mayonaise samen met de olijfolie in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Meng het door elkaar en laat het staan. Dan kan de smaak er goed intrekken.

[7] Haal de frietjes uit de oven en serveer ze met de aioli.

Dit is snacken 2.0. Enjoy!

Liefs,
Chanan