Check hier haar recept

YAY! Het is weer weekend! Even geen school, werk of andere saaie dingen, maar lekker een paar dagen leuke dingen doen. Wat dacht je van een movie night met vriendinnen? Wacht heel even met het optrommelen van je BFF’s en lees eerst dit recept voor lekkere nacho’s met verse guacamole.

Nog een extra reden om je vriendinnen heel snel te contacten en daarna de keuken in te gaan om deze lekkere snack voor jullie te maken. Pas wel op, als ze deze snack één keer hebben gehad, gaan ze er iedere week om vragen ;-).

Wat heb je nodig?
 

Ook heb je een grote kom, een staafmixer en eventueel een knoflookpers nodig.

[1] We beginnen met het maken van de guacamole. Voordat we beginnen, kun je de oven alvast voorverwarmen op 200 graden.
 

[2] Pureer de avocado. Als je een rijpe avocado gebruikt, kun je dat gewoon met een lepel doen.

[3] Snipper de ui en voeg dat toe aan de avocado.

[4] Pers de knoflook uit en voeg dit ook toe aan het mengsel.

[5] Snijd dan ook de tomaat in kleine blokjes en voeg dit toe.

[6] Mix het mengsel met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg op het laatst ook een paar eetlepels crème fraîche en wat peper en zout toe. En zo is de guacamole alweer klaar!

[7] Bestrooi een ovenschaal met de helft van de chips.

[8] Bestrooi deze chips met wat zout, peper en paprikapoeder. Strooi de helft van de geraspte kaas hier ook overheen.

[9] Leg de andere helft van de chips hier weer bovenop en bestrooi dit ook met de kruiden en de geraspte kaas.

[10] Zet de ovenschaal voor tien minuten in de oven. De nacho’s zijn klaar als de kaas goed gesmolten is.
 

[11] LEKKER! Schep wat guacamole en crème fraîche op de nacho’s om het helemaal af te maken.

Je vriendinnen kunnen komen, enjoy!

Liefs,
Chanan