Must-have tips van chicklitauteur Renske Werner!

Vorige week zaterdag was de exclusieve masterclass met chicklitauteur Renske Werner van Nieuw in New York en Starsitter in de States. Er waren 3 gelukkige winnaressen die hun eigen schrijfskills door Renske lieten beoordelen.

Om half elf lopen Sherryl, Lisa en Karlijn boekhandel Veenendaal in Amersfoort binnen voor de masterclass. Eerst even kletsen en kennis maken met verse jus en chocolade muffins.

yummmm muffins

Renske vertelt over haar schrijfgeheimen en laat zelfs zien hoe je van te voren een boek kunt indelen met behulp van post-it stickers en een lang vel papier.

Ze verklapt de stijlregels van chicklit: hilariteit, in de situatie verplaatsen en een zeer vertrouwelijke toon. Renske: “Het moet net zijn alsof je hoofdpersoon al haar geheimen aan haar beste vriendin vertelt”.

Renske geeft de winnaressen de beste tips

Als het tijd is voor een Q & A schuiven twee meiden van uitgeverij Unieboek/Het Spectrum aan. Een extra bonus, want zij geven ook alle ins en outs over wat je wel en juist niet moet doen als je op zoek bent naar een uitgeverij.

Karlijn laat Renske nog een eigen verhaal lezen. Renske is diep onder de indruk : “Karlijn is echt een schrijfster in spe! Ze schrijft beeldend, snapt hoe je dialogen uiteenzet en maakt de lezeres nieuwsgierig naar het volgende hoofdstuk.”

Karlijn en Renske

Om 12 uur was de workshop afgelopen, maar niet voordat er nog 1 laatste groepsfoto is gemaakt…. Smile!