Wij meiden hebben zo nu en dan gewoon flinke behoefte aan een portie lekkere chocolade. Roos helps you out: twee lekkere recepten!

Het maakt eigenlijk niet uit hoe we die chocolade krijgen; een chocoladereep, chocolademelk, chocoladecake. Het kan allemaal. Het is dan wel de bedoeling om die calorieeën even te vergeten, want als meisje zijnde hebben wij recht op zo’n héerlijke snack tijdens de tijd van de maand.

En om onze behoefte optimaal te bevredigen heb ik voor jullie wat recepten opgezocht voor een héerlijk geniet-momentje.

Moccachino met een hollandse tic

Benodigheden:
– 125 ml slagroom
– 1 zakje vanillesuiker
– 100 ml melk
– 100 g chocolade extra bitter
– 1/2 liter versgezette koffie
– 4 glaasjes kaneel likeur (slijter)
– kaneelpoeder of cacaopoeder

1. Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker stijf.
2. Breng in een pannetje de melk aan de kook. Voeg van het vuur af de chocolade toe en roer tot de chocolade is gesmolten. Roer de chocolademelk door de versgezette koffie.
3. Spoel 4 hittebestendige glazen om met heet water. Schenk in elk glas een borrelglas likeur.

Schenk de moccachino in de glazen en lepel de slagroom er voorzichtig op. Bestrooi de slagroom met kaneel- of cacaopoeder. Serveer met een lange lepel.

Blauwe bessenkoekjes
Benodigheden:
– 100 g boter, gesmolten
– 100 g lichtbruine basterdsuiker
– 50 g suiker
– 1 ei
– 200 g bloem
– 2 tabletten witte chocolade (a 100 g), grof gehakt
– 1 bakje blauwe bessen (150 g)

1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Schenk de warme, maar niet te hete boter in een mengkom. Klop de basterdsuiker en de suiker erdoor. Voeg het ei toe en klop tot een luchtig beslag. Klop geleidelijk de bloem erdoor. Spatel de chocolade en bessen erdoor.
2. Schep met een ijsbolletjestang 12 gelijke bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de bergjes een beetje plat. Zorg dat er ca. 8 cm tussen zit, omdat ze tijdens het bakken groter worden.
Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 min. lichtbruin. Laat 5 min. op de bakplaat afkoelen. Leg ze op een rooster en laat verder afkoelen.

Enjoy!

Liefs,

Roos