Ying is gek op kerst!

Sinterklaas is het land uit en meteen knallen de kerstliedjes uit de speakers. Ze waren er dit jaar weer erg vroeg bij: ik hoorde begin december al de eerste kerstliedjes op de radio. Gelukkig waren ze niet even vroeg als de pepernoten: die lagen vanaf september al in de winkel.

Maar goed, kerst! Op 25 december is het eerste kerstdag, dan vieren de christenen de geboorte van Jezus Christus. De volgende dag is het 26 december, de tweede kerstdag, wat naar mijn mening vooral een commerciële dag is: alle meubelboulevards gaan plotseling open en we gaan massaal met z’n allen naar de IKEA.

Het is wel handig om het verhaal achter kerst een beetje te kennen. Zelf had ik een keer een kerstdiner met mijn familie op kerstavond, waar ik een speech mocht houden. Ik begon heel formeel door met mijn mes op het glas te tikken en iedereen een fijn Kerstfeest te wensen. Mijn speech begon: “We zijn hier allemaal bij elkaar voor het laatste avondmaal. Het brood en de wijn staan symbool voor het lichaam van Jezus, waarna hij de volgende dag zal sterven.” Plotseling werd ik onderbroken door mijn oma: “Het laatste avondmaal is op de Witte Donderdag en zijn kruisiging is op Goede Vrijdag.”. Oeps!

Het leukste aan kerst vind ik toch wel de kerstboom. Die versier ik ieder jaar weer met allemaal mooie kerstballen en lekkere chocolaatjes. En vergeet de maretak niet! Ook wel de mistletoe of mistel genoemd. Die moet je boven de deur hangen. Als deze open gaat, moet je de persoon naast wie je staat zoenen.

Ach, wat is Kerstmis toch een heerlijk feest. Ik heb nu al zin om lekker knus met een warme deken en warme chocolademelk voor de openhaardWhy couldn’t it be Christmas every day? te zingen.

Alvast een Merry Christmas!

Liefs,

Ying