Stel je voor, een grote circustent die staat ??in Amsterdam. Aan de horizon zie je de zon langzaam naar beneden vallen, wat een mooie rode oranje hemel geeft. Acrobaten, acteurs en muzikanten die uit de hele wereld komen om de nieuwe show uit te voeren in het midden van de piste. De spotlights gaan aan en de show begint.

“Corteo is een theatrale processie van poëtische figuren en gracieuze acrobaten. “, zegt Cirque Du Soleil over de nieuwe show. Corteo, wat ‘processie’ in het Italiaans betekent, gaat over een clown die in zijn droom allerlei avonturen beleeft in de vorm van een vrolijke en feestelijke parade. De show is vanuit het perspectief van de clown te zien met engelen die kijken en op hem staan te wachten.

Het niveau van de voorstelling en het acteren was zeer hoog. Doordat de muziek ook live wordt gebracht, heeft het publiek ook echt het gevoel dat ze deel uitmaakt van de show. Vrouwen die acrobatische stunts in kroonluchters doen, ‘tieners’ die tijdens een logeerpartij het bed als trampoline gebruiken en een klein meisje dat in de lucht vliegt met de clown, allemaal dromen in een droom waarvan iedereen wel zou willen dat het werkelijkheid was.

Het enige minpunt is meestal dat de kaartjes erg duur zijn. Voor Corteo vielen de prijzen erg mee. Een kinderkaartje kost €33,50 en voor een volwassenticket betaal je €47,-. Dan zit je wel achteraan, maar de tickets voor deze show zijn zeker de moeite waard.

Corteo is vergeleken met het moderne leven erg ontspannend. De show maakt je aan het lachen en gaat over de prachtige kleine dingen in het leven waar je normaal gesproken niet zo op let. De Italiaanse sfeer is heel comfy en maakt het aantrekkelijk om lekker te gaan zitten en van de show te genieten.

Dus als je nog geen plannen hebt voor dit voorjaar of de zomer dan is de show Corteo van Cirque Du Soleil zeker een aanrader. Geniet van de vrolijke feestelijke parade met poëtische figuren en gracieuze acrobaten!

Corteo, nu in de circustent in Amsterdam (dichtbij de Arena) tot en met 3 juni 2012.

Liefs,

Ying