Ying geeft tips voor hoe je je door je huiswerk heen worstelt.

*Tril Tril* daar komt weer een Whatsappje binnen van je beste vriendin: of je even op Facebook die leuke jongen kunt checken en of je dan gelijk reageert op Twitter. En dit gebeurt allemaal op het moment dat je net geconcentreerd bezig was met huiswerk maken. Het schooljaar is nog maar net begonnen, hoe moet dat het aankomende jaar verder met je concentratie?

Als je je beter wil focussen, is het verstandig om alle electronica uit te zetten. Zeker je laptop, maar ook je mobiele telefoon, iPad of iPod. Het zijn allemaal afleidingen! Ook is het handig om de plek waar je gaat werken op te ruimen en leeg te maken. Dat geeft rust in je hoofd.

Moet je toch op je computer werken? Dan zijn er verschillende apps die kunnen helpen met het bevorderen van je concentratie. Vooral social media sites kunnen heel erg afleiden. Moet je online informatie zoeken voor een schoolopdracht, merk je dat je automatisch ‘facebook’ intikt bij je browser. Om dit te vermijden kun je ‘Selfcontrol’ downloaden. Bij dit programma kun je zelf instellen welke websites je niet wil bezoeken.

Geen problemen met concentratie, maar op één of andere manier altijd tijd te kort? Daar bestaat ook een handige app voor. Die heet ‘Pomodoro’ en met deze app kun je To do-lists maken. Ook kun je een timer zetten waarmee je jezelf een tijdslimiet geeft waarbinnen een opdracht klaar moet zijn.

Hopelijk helpen deze tips een beetje en ik wens jullie een heel fijn school jaar!

Liefs,

Ying