Herkenbaar voor iedereen: een kast vol kleding, maar echt helemaal níks om aan te trekken.

Heb je dat ook wel eens? Dat je in je kledingkast kijkt en het enige wat je ziet is een grote berg met kleding. Maar geen berg met leuke kleding, juist een berg met kleding waarvan je totaal geen zin hebt om het aan te trekken.

Alles is te zomers, te winters, te saai of te overdreven. Deze ‘crisis‘ heb ik zelf helaas ook vaak meegemaakt. En daar heb ik laatst een geweldige oplossing voor gevonden.

Marktplaats. Oh Marktplaats, wat een geweldige website. Toen ik nog klein was verkocht mijn moeder mijn kleding vaak op marktplaats en van de opbrengst kocht ik dan snoepjes, Diddlblaadjes, of andere troepjes.

Nu ik ouder ben verkoop ik alles zelf. Ik merk ook dat ik het minder moeilijk vind om kledingstukken weg te doen. Dat komt denk ik omdat ik het leuk vind als ik er anderen blij mee kan maken!

Ze kunnen dan namelijk een leuk kledingstuk kopen wat er nog goed uitziet, voor een stuk minder dan de helft van de originele prijs. Maar ook omdat ik met het geld dat ik verdien weer kleding kan kopen en zeker weet dat ik ‘t een tijdje ga dragen.

Maar, naast je kleding verkopen en nieuwe kleding inkopen, kun je ook een keer een middagje nieuwe combinaties gaan maken. Ga er goed voor zitten/staan/liggen, pak je computer erbij en surf wat rond op Lookbook.nu. Met de zoekfunctie kun je een kledingstuk intypen en als je op ‘zoek’ klikt komen er onwijs veel combinaties tevoorschijn met het item dat jij zoekt. Zo is het heel gemakkelijk om een outfit te combineren met één specifiek item.

De derde, en waarschijnlijk ook gezelligste optie om wat inspiratie te verzamelen is een kledingruil-dagje te houden met één of meerdere vriendinnen. Kies wat items uit waarvan jij zelf niet weet hoe je ze moet combineren en zie toe hoe jouw vriendin hem in een keer met een aantal van haar eigen kleding combineert tot een geweldige outfit.

Dat zijn twee vliegen in één klap: Én je weet hoe je je kledingstuk op een leuke manier kan dragen, én je hebt voor een korte tijd wat nieuwe items in je kledingkast hangen.

Ik hoop dat ik jullie heb geholpen met deze tips en dat jullie een stuk minder last gaan hebben van een kledingcrisis.

Liefs,

Roos
http://www.laceandpearlss.blogspot.com

Beeld: weheartit.com