Hoe is jouw band met je vader?

Om precies te zijn hebben we deze zomervakantie maar één volwaardige dag gehad die we zomer konden noemen. Gelukkig ben ik deze zomervakantie meer weg dan thuis geweest en heb ik veel met mensen uit het buitenland gesproken.

Iedereen heeft zijn problemen en issues. Van dit probleem kon ik zelf niet zo veel begrijpen, veel kinderen -die gescheiden ouders hebben- hebben totaal geen band met hun vader.

Mijn ouders zijn gelukkig nog happy together. Maar ik ken ook veel mensen waarvan de ouders gescheiden zijn. Sowieso is dat al een vrij moeilijke situatie. De meeste wonen dan ook bij hun moeder, en daar begint het meestal al. Sommigen kunnen geen moment meer herinneren waarin ze ooit een band met hun eigen vader hadden.

Daar komen dan nog meer issues bij. Anderen zien hun vader nooit, omdat ze dit zelf willen of omdat die vader geen tijd heeft.

Vaak komt het ook voor dat tieners hun vader egoïstisch vinden en dat hij totaal geen aandacht besteedt aan hun. (Dit heet ook wel de midlifecrisis) Dan moeten we alle gekke nieuwe hobby’s van pappie maar leuk gaan vinden…

Hoe komt het dan dat tieners met gescheiden ouders het niet zo hebben op hun vader? Als we kijken naar de meeste vaders, het blijven mannen. Over het algemeen zijn ze minder uitbundig met het uiten van liefde en gevoelens.

Misschien vinden zij die scheiding ook wel erg rot, maar durven ze daar niet over te praten. En ondanks alles, het blijft je vader, en die zal altijd van zijn eigen kinderen houden. Ook al uit hij het misschien niet zo. 😉

Liefs,

Ying

Ps: Hoe is de band met jullie vader?

Fotografie: moviezone.nl