Check het snel

Op de middelbare school kon je me niet chagrijniger krijgen met de o-zo bekende piepjestest of rondjes warmlopen op het gymveld. Tot overmaat van ramp moesten we in de vierde ook nog de 4 Engelse mijl (6,4 km) lopen. Ik vond het vreselijk.

Vond, ja. Want inmiddels vind ik hardlopen stiekem best wel fijn. En wel om de volgende redenen

1. Hardlopen werkt ontspannend
Argh, je hebt vast weleens van die momenten dat de deadlines en toetsen (eindexamens, iemand?) je om de oren vliegen, en je niet meer weet waar je beginnen moet. Ga de volgende keer eerst een stuk hardlopen, want hierdoor maak je een stofje aan dat invloed heeft op je humeur, zelfvertrouwen en geheugen. Score!

2. Hardlopen kun je overal en (bijna) altijd
Hardlopen is één van de weinige sporten die je overal kunt doen. Je kunt een rondje in het park rennen bij mooi weer, en als het regent ren je gewoon een paar kilometer op de loopband. Enne, die nieuwe vakantieplek kun je niet beter en leuker verkennen dan door de versnelde benenwagen in te zetten.

3. Je blijft in shape
Een hele fijne bijkomstigheid dacht ik zo.

4. Hardlopen is een uitlaatklep
Als ik niet zo lekker in m’n vel zit, ga ik een stukje hardlopen. Lekker muziekje op en even alles eruit rennen. Lucht op.

5. Hardlopen maakt je happy
Als je aan het hardlopen bent maakt je lichaam endorfine aan. Dat is een stofje waardoor je je gelukkig voelt. Als ik klaar ben met m'n rondje voel ik me ook errug goed. Trots dat ik mezelf naar buiten heb weten te slepen en happy met de beloning: een lekkere snack.

6. Hello, goede conditie
Als je regelmatig gaat hardlopen, mis je nooit meer de trein als je een sprintje moet trekken. De trap trek ik ook een stuk beter sinds ik aan hardlopen doe.

En, heb ik je kunnen overtuigen om ook eens een rondje in het park of waar dan ook te rennen?

Tot over twee weken!

Liefs,
Daphne