… Die echt werken!

Veel producten bevatten chemische stoffen of vage ingrediënten, dus hoe leuk is het om zelf het keukenkastje te plunderen en ingrediënten om te toveren tot fijne mooimakers? Goedkoop én je weet precies wat je op je huid smeert.

 

Waarschijnlijk heb je alle benodigdheden al in huis, dus let’s go!

Body scrub voor een gladde huid
Bye bye, dode huidcellen! Deze verwijder je met een scrub en eigenlijk maak ik ‘m altijd zelf. Lekker makkelijk en goedkoop. Ik heb met veel verschillende ingrediënten gewerkt, maar deze combi werkt voor mij het prettigst. Je kan deze scrub voor je gezicht gebruiken, maar ik gebruik 'm zelf alleen voor mijn lichaam. Ik heb een gevoelige huid. En suikerkorrels zijn vrij grof en vaak dus te agressief voor een dun huidje.

Benodigdheden
– 1 kopje suiker;
– 3 eetlepels olijfolie;
– 2 eetlepels honing;
– 3 eetlepels citroensap.

Meng alle ingrediënten door elkaar. Vaak kijk ik zelf nog even wat de scrub nog nodig heeft. Als hij aan de droge kant is, voeg ik nog wat olie toe. Is-ie te nat, dan gooi ik er nog wat suiker bij. De scrub kun je ongeveer twee weken bewaren, maar ik maak het altijd ‘vers’.

Eiwit masker voor kleinere poriën en een extreem zachte huid
Last van grove poriën? No worries, want na het gebruik van dit masker zijn ze als sneeuw voor de zon verdwenen!

Benodigdheden
– 1 ei (gebruik alleen het eiwit).

Het eiwit breng je dit aan op een gereinigde huid. Ik doe dit zelf met een foundationkwast, dat is wel zo makkelijk. In het begin voelt het misschien vloeibaar aan, maar na ongeveer vijf minuten begint het wat trekkerig aan te voelen. Lachen is dus onmogelijk. Praten gaat eigenlijk ook niet echt, dus maar goed dat ik dit altijd in m'n eentje op mijn kamer uitprobeer (al is het met vriendinnen juist erg funny)  ;-).

Dit zijn mijn favoriete DIY's. Enjoy