Maak ‘m zelf!

In het weekend vind ik het erg leuk om een DIY uit te voeren, maar nog fijner is om er zelf één te bedenken.

Ik heb geprobeerd om mijn favo reiniger, Let The Good Times Roll van Lush, na te maken en ik moet zeggen: het is aardig goed gelukt. 

 Dit is een 'recept' geïnspireerd op Let The Good Times Roll en omdat ik het zelf heb bedacht, was de samenstelling een beetje een gokje. Toch vind ik ‘m erg goed gelukt! De reiniger heeft door de stukjes caramel popcorn een milde scrubwerkingVerder hadden wij eigenlijk alle ingrediënten in huis waardoor ik vrijwel geen geld kwijt was aan deze DIY. Goedkoper dan de originele variant dus 😉

Benodigdheden
40 gram maizena 
15 gram polenta
Vleugje kaneel
30 gram glycerine
10 gram zonnebloemolie
3 gram vanille extract
3 gram (karamel) popcorn 

Werkwijze
Weeg de ingrediënten af en gooi ze bij elkaar in een bakje. Het is makkelijker om de popcorn van te voren een beetje te vermalen, zodat je allemaal kleine stukjes krijgt. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en meng deze totdat er één geheel ontstaat. Ik was eerst een beetje bang dat mijn versie van LTGTR zou stinken, maar hij ruikt erg lekker dankzij de kaneel en vanille. 

Mijn projectje verliest wel een beetje op de looks, want ’t ziet er niet erg smakelijk uit. Maar daar hecht ik niet zoveel waarde aan. Ik heb het product gebruikt en hij maakt mijn huid wel echt lekker zacht dus daar ben ik wel verrast over. Ik zou het mengseltje niet langer bewaren dan één week. Wat je dus ook kunt doen, is de verhoudingen door de helft delen. Dan voorkom je dat je een deel moet weggooien. 

Ik hoor graag of jullie ‘m hebben uitgeprobeerd en wat jullie er van vinden! Tot over twee weken!