Mijn tips & tricks

Tot een maand geleden at ik ongeveer alles wat los en vast zat. Bij m'n ouders kon ik ongemerkt snoepen en snaaien. En sinds ik op mezelf woon en dus zelf mijn boodschappen doe, gebruik ik vaak excuusjes als 'gezond eten is zo duur'. 

Maar hey, op sommige dingen kun je terugkomen. Ik heb inmiddels een goede maneir gevonden om goedkoop gezond te leven. En die tips deel ik natuurlijk graag met jullie 😉 

1. Smoothies maak je met diepvriesfruit
Dit vind ik vooral prettig, omdat je het fruit lang kunt bewaren. Het scheelt niet alleen geld, maar ook veel bedorven fruit. Vooral als je niet de hele week thuis bent of het vaak vergeet mee te nemen, zoals ik. Verder is het perfect voor smoothies, omdat het al lekker koud is. En je hebt nog best veel keuze ook. Denk aan mangostukjes, blauwe bessen, aardbeien en frambozen uit het vriesvak.

2. Ga naar de markt
Dit is een stuk goedkoper dan groenten en fruit uit de supermarkt. Ik ben vooral fan van Galia meloen. Daar betaal je op de markt in Groningen €1 voor en bij Albert Heijn €2,50. Ik kocht op de markt een keer één meloen, een kilo peren, een doosje aardbeien én kiwi's voor €4. Fruit van de markt blijft alleen niet altijd even lang goed. 

3. Geen ongezonde dingen in huis halen
Klinkt erg simpel en voor de hand liggend, maar dit werkt bij mij echt. Als ik een zak M&M's koop, gaat-ie leeg. Als ik niks aan ongezonde dingen in huis heb, kan ik het ook niet eten. Ik zorg wel dat ik voldoende eten in huis haal, ik moet mezelf natuurlijk niet uithongeren. Ik ben nu dol op druiven en stukjes verse ananas. En het leuke is; het is nog goedkoper dan een zak M&M's. Win-win!

4. Geen boodschappen doen als je honger hebt
Hier maak ik me helaas nog wel eens schuldig aan. Mijn ogen zijn dan groter dan m'n maag en als ik thuis ben vraag ik me vaak af waarom ik al die 'troep' heb gekocht. En omdat ik dan zoveel in huis heb, eet ik ook veel meer dan ik normaal zou doen. Naast het feit dat het ongezond is, is het doen van impulsaankopen ook nog eens duur.

5. Skip de kantine
Het is duur en in mijn geval koop ik er regelmatig iets waar ik eigenlijk helemaal niet blij van word. Ik neem niet altijd zelf lunch mee, waardoor ik in de schoolkantine maar iets koop, omdat ik trek heb. Een broodje roomkaas vind ik best lekker, maar daar betaal je dan €3 voor. De salades zijn nog duurder en niet altijd even lekker, dus het beste is gewoon om zelf lunch mee te nemen.

6. Soep maken van restjes groente
Vorige week heb ik voor de eerste keer zelf soep gemaakt. Het werd een broccoli-courgettesoep en hij was erg goed gelukt al zeg ik het zelf. Het leuke is ook dat je van bijna iedere groente een lekker soepje kunt fabriceren.

 

Dus ga voor lekker, healthy & low budget! Als jij nog een goede tip hebt, hoor ik dat natuurlijk graag 🙂 

Liefs, 
Daphne