ready-for-summer-voeten

Maandenlang hebben je voeten opgesloten gezeten in laarzen, maar nu het zomerse weertje er aan komt (ein-de-lijk), staan ze weer volop in de spotlights.

Reden genoeg om je voeten wat extra aandacht te geven en ze om te toveren tot exemplaren die klaar zijn voor de zomer.

Zennnn
Verwen je voeten met een voetenbadje (inclusief bruistablet). Vermoeide, pijnlijke en overbelaste voeten kunnen nu heerlijk tot rust komen. Tien minuten badderen is lang genoeg. Nu je voeten warm en zacht zijn, is het tijd om ze te ontdoen van droge, ruwe huid en eelt. Je kunt hier een puimsteen of een voetvijl voor gebruiken. Deze tools koop je gewoon bij de drogisterij.

Oliën
Lange teennagels knip je kort met een nagelknippertje of -schaartje. Knip je nagels aan de zijkanten recht af, zo heb je de minste kans op ingegroeide nagels. Duw ook je nagelriemen terug met een bokkenpootje en smeer ze in met een nagelriemolie. Ik vind de nagelstift van Dr. Hauschka erg prettig, maar Essence heeft voor een fijn prijsje ook dit soort pennen in haar assortiment. 
 

Crème
Nu is het tijd om je voeten in te smeren met een laag voetencrème. Herhaal dit elke dag en je zult zien dat je huid zacht blijft. Om dode huidcellen te verwijderen kun je je voeten elke week scrubben. Scrub kun je zelf maken met suiker en wat olie.

Zomers lakje
Het fijne aan dit seizoen is dat op nagelgebied vrijwel alles mag, als het maar fris en vrolijk is. Breng tegen verkleuring een basecoat aan, dan één of twee laagjes gekleurde lak en sluit af met een topcoat. Zo heb je het langst plezier van je gelakte nagels. Bekijk deze tutorial voor leuke nail-art! 

Nu staat ons niks meer in de weg, dus kom maar op met die leuke sandaaltjes. Geniet van het mooie weer en tot over 2 weken!

Liefs,
Daphne

 

Fotografie: Colette DeBarros