No make-up day

Je ziet het goed: op de foto show ik mijn blotebillengezicht. Geen spoortje make-up te bekennen en ook die fabulous filters laat ik achterwege. Best even wennen en ook wel een tikkeltje spannend, maar ik doe dit met een reden.
 
Morgen, 18 september, is het no make-up day. Misschien had je het al op de site gelezen, maar op deze dag daagt de Brandwonden Stichting meiden en vrouwen uit om 24 uur geen make-up te dragen. Met deze selfie wil de stichting benadrukken dat echte schoonheid van binnen zit.
 
Ik kan een pukkeltje of rood vlekje wegpoetsen met wat concealer, maar iemand met een brandwond kan dit niet zomaar verdoezelen. Om hierbij stil te staan, doe ik graag mee en laat ik mijn beauty stuff morgen onaangeraakt in mijn toilettas liggen.
 
Sinds deze zomer vind ik dat eigenlijk niet echt een big deal. Sinds ik een weekje van de Spaanse zon heb genoten, draag ik minder make-up. Ik ben erachter gekomen dat ik die foundation eigenlijk helemaal niet nodig heb. En soms benadrukt het juist alleen maar mijn donshaartjes en droge plekjes.
 
Ik merk ook dat mijn huid er op dit moment rustiger uitziet. Het heeft dus nog meer voordelen. En mdat ik tijdens deze vakantie amper make-up heb gedragen, ben ik inmiddels gewend geraakt aan mijn ‘naakte’ gezicht en vind ik mascara, het bijtekenen van mijn wenkbrauwen en foundation niet meer noodzakelijk. Zonder kom ik de dag ook echt wel door.
 
Ik draag make-up om mezelf mooier en zelfverzekerder te voelen, maar ik kwam er achter dat mensen het verschil soms niet eens zien.  Wat ze vaak ook over het hoofd zien, is dat puistje waar jij al de hele dag mee in je hoofd zit (want: daar kan in jouw ogen niemand omheen). Conclusie: we zijn soms een tikkeltje te streng voor onszelf.
 
Begrijp me niet verkeerd: ik vind het heerlijk om met make-up in de weer te zijn, dus ik blijf er zeker wel mee doorgaan. Maar ik vind het ook lekker om het soms een dagje over te slaan. Het scheelt ’s ochtends tijd en nu kan ik zelfs tien minuutjes langer in bed blijven liggen. En die minuten zijn 's ochtends heel wat waard.
 
Maak jij morgen ook een selfie zonder make-up? Deel ‘m dan op social media en gebruik de hashtag #nomakeupday. Ik deel deze foto in ieder geval met iedereen die hem maar wil zien 😉