Check snel haar tips & tricks!

Er zijn van die periodes waarin ik het gevoel heb dat alle leuke dingen langs me heen gaan, en dat mijn leven even heel erg saai lijkt. Ik heb het over de tentamenperiode. Weinig tijd voor leuke dingen, geen feestjes en vooral erg veel tijd doorbrengen met die saaie studieboeken.

Kun jij wel wat studietips gebruiken om die suffe periode iets easier te maken? Check hier mijn tips:

1. Begin op tijd en houd alles bij
Dit scheelt vooral erg veel stress (ik spreek uit ervaring). Ze zeggen niet voor niks: 'een goed begin is het halve werk' ;-). Houd je huiswerk bij en probeer op te letten tijdens de lessen/colleges, ook al is het niet altijd makkelijk. Het scheelt gewoon heel erg veel en je kunt dingen beter onthouden. Op het laatste moment alles in je hoofd stampen, werkt vaak niet.

2. Las regelmatig een pauze in 
Ontspanning is heel erg belangrijk. Ik doe niet echt aan schema's, maar het schijnt het beste te zijn om na ieder uur blokken tien minuten pauze in te lassen. Relax, take it easy.

3. Kijk wat voor jou het beste werkt 
Ik maak altijd samenvattingen op de computer, deze print ik uit en bewerk ik vervolgens met een markeerstift. Dit werkt voor mij het beste. Van schrijven onthoud ik meer dan wanneer ik gewoon een stukje tekst lees. Vaak maak ik van een samenvatting een nóg meer beknopte samenvatting met opsommingen en belangrijke punten.

4. Maak het leren leuk
Sla al je favoriete snacks in en eten maar!

5. Zorg voor een nette kamer 
Ik kan niet goed leren in een rommelige kamer en daarom ruim ik 'm vlak van te voren op. Dan raak je ook al die papieren niet meer kwijt ;-).

6. Kijk op internet 
Op YouTube staan soms handige colleges en op Google kun je superhandige samenvattingen vinden. Gewoon een beetje goed zoeken. Ik koop mijn samenvattingen vaak hier. Lifesavers

7. Woordjes en jaartallen leerde ik altijd met Wrts 
Dit heeft mij regelmatig goede cijfers bezorgd op de middelbare school. Lekker stampen!

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Veel succes!