Frankee had zijn allereerste optreden!

Ik stond in een lege zaal, naast mij stonden vier vrouwen: we waren aan het repeteren. Lange doeken vielen van het plafond naar beneden… De bedoeling was dat we erin zouden klimmen en dan met een volle vaart over het publiek (dat nog moest komen) zouden zwaaien.

Het ging me verbazingwekkend goed af. En toen ik weer op de grond stond, zag ik een bekend gezicht in de coulissen staan: het was Victoria Beckham. We omhelsden elkaar en ze zei met een grote glimlach dat ze heel trots op me was. Ik draaide mij om en besefte me dat ik aan het repeteren was met de Spice Girls en dat ik de invaller was voor Victoria. Op dat moment viel er een poster in mijn kamer van de muur en schrok ik wakker.

Het was de dag van mijn eerste optreden. Zo’n droom voorspelde vast dat het een geweldige dag zou worden. En uiteindelijk was dat ook het geval. Ik zou mijn nummers voor het eerst ten gehore brengen in de Lichtfabriek te Haarlem op de Fabulous Fair.

Toen ik mijn tas had ingepakt, ging ik met mijn goede humeur naar het station waar ik samen met Dewi en Bouchra naar het evenement zou gaan. Aangezien zij daar samen met Meike ook zouden optreden. In de bus hadden we al de grootste lol en dat ging de hele dag zo door. Op het event aangekomen, gingen de meiden voorbereiden in onze kleedkamer. Ik keek naar ze met een grote glimlach, genoot van hun zang en was erg trots op ze.

Het besef dat ik in mijn eentje het podium op moest, kwam pas later toen mijn support team kwam. Ineens begon ik me zorgen te maken over het geluid, over de tapes en of mijn liedjes wel goed ontvangen zouden worden.

Na een aankondiging van Meike moest ik het podium op. De eerste 30 seconden spookten er nog zo veel gedachten door mijn hoofd dat ik niet eens door had dat ik al aan het zingen was. Pas nadat ik mijn vriendinnen zag lachen en dansen drong het ineens tot me door: ik ben mijn eigen nummers aan het zingen! Nummers waar ik heel hard aan heb gewerkt. Ik was blij, gelukkig en stiekem ook een beetje trots op mezelf.

Het optreden was afgelopen voordat ik het wist. Ik stapte het podium af en niet Victoria Beckham, maar mijn lieve vriendinnetje Bouchra kwam naar me toe met een grote glimlach en zei dat ze trots op me was. Na Bouchra kwam de rest van mijn support team me omhelzen. Ik was blij dat ik dat moment met hen heb kunnen delen. En ook al heb ik de dag niet doorgebracht met de Spice Girls, kon ik niet over het publiek heen zwaaien met gordijnen en waren er gedurende de dag een paar struikelblokken, het was een enorm gezellige dag!

Mijn eerste optreden zit erop. Op naar de volgende! Frankee-power!

Frankee

Facebook

P.S. Dewi, Bouchra & Meike hebben nu ook een eigen Facebookpagina waar je hun muzikale avontuur als trio kunt volgen.