Blogger Femke zet haar favorieten op een rijtje!

Romantische komedies zijn heerlijk om even helemaal weg te zwijmelen, vooral door de vaak erg knappe acteurs! Ik zou zeggen, pak wat chocola en ga zitten voor mijn favorieten…

Love Actually
In ‘Love Actually’ volg je de levens van acht verschillende koppels die op hun manier met liefde om proberen te gaan tijdens de vijf weken voorafgaand aan kerst in Londen, Engeland.

Dear John
De jonge soldaat John ontmoet Savannah, de vrouw van zijn dromen, tijdens zijn verlof. Als John terug moet naar zijn militaire basis en Savannah weer gaat studeren, beloven ze elkaar te schrijven. De afstand, het verlangen en een onverwachte tragedie zorgen echter voor problemen.

Eat, Pray, Love
Liz Gilbert heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen, maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek. Net gescheiden besluit Elizabeth een jaar lang alleen op reis te gaan naar drie landen: Italië, India en Indonesië.

The Notebook
Een man beschrijft vanuit zijn versleten dagboek het liefdesverhaal van Allie en Noah: De jonge Allie Hamilton wordt op haar vakantie hopeloos verliefd op de knappe Noah Calhoun en ze beleven een onvergetelijke zomer vol hartstocht en passie. Onder druk van haar ouders verliezen de twee elkaar uit het oog. Als Allie op het punt van trouwen staat met de man die wel door haar ouders goedgekeurd wordt, slaat de twijfel toe.

No Strings Attached
Emma en Adam zijn al jaren beste vrienden, maar zetten hun vriendschap op het spel wanneer ze besluiten met elkaar naar bed te gaan. Om hun vriendschap te beschermen, spreken ze af dat ze een open relatie onderhouden. Ze kunnen doen en laten wat ze willen zolang ze maar niet verliefd op elkaar worden. Dit blijkt moeilijker dan gedacht…

Wat is jouw favoriete romantische komedie?

Beeld: Universal Pictures