Ilona van der Meer (17) komt uit Leeuwarden. Daar zit ze in het eerste jaar van MBO pedagogiek. Voor ons gaat ze bloggen over lifestyle en grappige nieuwtjes, die haar opvallen.

De winter is weer begonnen! Koukleumen, klagen, mopperen, winterdepressies..
Niet alleen dat, maar ook veel mensen hebben last van slaapproblemen!

Je sluit je laptop af en stapt je bed in, kijkt nog even op je mobieltje en beantwoordt de laatste smsjes. Dan sluit je je ogen en denkt nergens aan. Nergens aan denken, dat kan helemaal niet!
Je piekert je suf over de dag, over die hunk die je vandaag aantikte op school, over dat je struikelde over de voet van je mentor. Dan gaat je mobiel, dat laatste smsje, toch nog maar even beantwoorden! Dan is het opeens al 3 uur, en je kan maar niet slapen.
De volgende dag kom je te laat op school en zit je met half open ogen en de mascara op je kin en in je haar tegenover die hunk waar je gisteren nog over piekerde. Whatever! jij wilt alleen maar slapen!

Herken je dit? vast wel! Er zal ongetwijfeld één van je vriendinnen voldoen aan het plaatje, als je het zelf nog niet bent. Wil je ook fris en fruitig met veel energie ‘s morgens rond achten in de klas zitten? Dan zijn hier dé ideale tips.

* Neem een douche! Dit ontspant je spieren en daar krijg je een heerlijk rustig gevoel van, en wat is er lekkerder dan lekker fris je bedje in duiken?
* Houd een dagboek bij! Hierin schrijg je alle leuke dingen en frustraties van diezelfde dag van je af. Ging er iets mis die dag? los het voor jezelf op in je dagboek. Geen gepieker meer in bed!
*Vaste tijd. Maak door de week vaste tijden waarin je je bedje in gaat, hier went je lichaam aan en daardoor val je makkelijker snel in slaap.
* Drink een bakje thee. Hierdoor krijg je een lekker warm gevoel in je buik, en zeker dat je daar sneller van in slaap valt!

Wat doe jij om goed te kunnen slapen?