Pepernoten bakken, het goede doel steunen en presenteren…

Het is ongelooflijk, maar de pepernoten liggen alweer bijna 2 maanden in de winkel en ik moet zeggen dat er bij mij echt al een paar zakken doorheen zijn gegaan. Maar heel healthy is het niet. 

Ik eet zelf veel speltbrood, dus dacht ik; ik wil speltpepernoten! Ik ging ze dus zelf bakken. Hoe moeilijk kan het zijn?

Voordat ik verder ga met het recept, hier een link naar wat ‘speltmeel’ eigenlijk is, voor degenen die het leuk vinden om er iets meer over te weten. Ik kan namelijk wel zeggen dat het zo gezond is, maar dan is het wel leuk om te weten waarom, toch?!

Via Google kwam ik het volgende recept tegen;

* 250 gram volkorenspelt meel (te koop bij de biowinkel)
* 100 gram zachte roomboter
* 2 theelepels bakpoeder
* 100 gram palmsuiker (ik heb geprobeerd de suiker te vervangen door honing….was niet echt een   succes, oops!)
* 1½ eetlepel speculaaskruiden
* 6 eetlepels melk (mag ook amandelmelk zijn of lactosevrije melk)

 

 

1. Verwarm de oven voor op 170 graden
2. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en kneed er met je handen een zachte en soepele deegbal van.
3. Draai tussen je handen kleine balletjes en duw ze een beetje plat
4. Leg alle pepernoten op een bakplaat met bakpapier
5. Bak ze in ongeveer 15 á 20 minuten goudbruin en knapperig.

En klaar ben je! Hoe makkelijk en gezond! Ik zou het wel op een moment doen dat er niet teveel broertjes en/of zusjes in de buurt zijn, want dan zijn ze meteen op ;).

 

Perfect Hair

 

Afgelopen zaterdag was ik presentatrice van een groot ‘muziek en diner event’. Zangeres Do gaf een heel gaaf optreden en in het voorprogramma traden Danjil Tuhumena en Meike v/d Veer op. Ken je die nog van de The Voice of Holland? Ik droeg die avond een supermooie, rode jurk van La Dress met sieraden van TOV en ook Meike zag er zo gaaf uit! Onze haren zijn mooi gemaakt door Mika van Leeuwen. Ik zou wel willen dat hij iedere ochtend even m’n haar doet! Het was echt een topavond!

 

 

 

Giro 555

Afgelopen dinsdag waren we met het hele team van SBS6 Shownieuws aan het werk voor het goede doel (giro 555) om de mensen in de Filippijnen te helpen. We stonden met z’n allen in een bar in Amsterdam om zoveel mogelijk geld op te halen. Zo kon je bijvoorbeeld met Jim Bakkum, Patty Brard of Janice en mij op de foto, maar dat kostte dan wel €5,- per foto. En ook al het geld van de drankjes ging naar het goede doel. Een superleuke avond en we hebben ook nog eens veel geld opgehaald!

Toen ik daar mee bezig was, besefte ik weer eens hoe goed wij het hier in Nederland hebben. We hebben een dak boven ons hoofd, voldoende te eten en te drinken en nog veel meer dingen waar we heel blij van worden. Zoals de CosmoGIRL! natuurlijk ;).

 

Liefs en tot de volgende keer!

 

XXM

 

PS: dank voor alle lieve berichtjes die ik over mijn blog via facebook en twitter krijg!