‘Vroeger was alles beter’, hoe zou een leven zijn zonder tv, internet & mobiel?

Probeer je eens voor te stellen hoe het zou zijn om een week zonder tv, internet en mobiel te leven. Vreselijk? Misschien een totale crisis, maar misschien juist ook wel rustgevend?
Veel ouderen zeggen dat hun hectische leven pas begon toen ze een mobiel kochten. Zo kijk ik negen van de tien keer, terwijl dat helemaal niet nodig is en ik veel beter kon slapen. Dan doe ik ook niet echt iets, maar rust ik tenminste wel uit.

Soms probeer ik me voor te stellen hoe oude mensen het vroeger hadden. Zonder telefoon en met maar twee zenders op de tv waar je tussen kan zappen. Dat was ‘die goeie ouwe tijd’ waar ze het altijd over hebben. Naar mijn idee vreselijk saai, maar ik snap ook best dat dat wel wat chiller was!

Tegenwoordig hoor ik bejaarden dat niet meer zeggen. Misschien omdat ze hun mond niet open durven trekken, omdat ze denken dat er toch niemand luistert.

Als ze wat willen melden dan moeten ze gewoon even een mailtje sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug. En dan nog maar hopen dat we het mailtje niet vergeten te openen tussen al die spam… Dat zou wel een beetje zielig zijn voor oma.

Op dit moment heb ik eigenlijk ook wel wat behoefte aan rust. Ik zit hier midden in de toetsweek, met vijf boeken om me heen, nagelakkend en bellend een blog te schrijven, je kan het multi-tasken noemen, maar ik noem het hectisch!

Nu kan ik natuurlijk wel mijn mobiel wegleggen, maar stel dat ik ineens een belangrijk mailtje krijg? Of dat die leuke jongen smst? Dat wil ik toch niet missen.. en dus kijk ik weer om de minuut op mijn mobiel…

Conclusie; Zonder social-media kan ik niet leven, dus als ik het er deze toetsweek zonder stress vlekken af breng ben ik allang blij!

Liefs,

Marije