Esmee legt stap voor stap uit hoe je je eigen zipper pants maakt!

Hier weer een leuke DIY om de regenachtige dagen te vullen!

Benodigdheden:
– Een zwarte broek/broeklegging.
– Ritsen, zoveel je wil, ik heb er 6 gebruikt (deze waren 1 euro per stuk op de markt!)
– een naaimachine (met de hand kan ook natuurlijk, maar dat wordt niet zo netjes)
– zwart garen en speldjes

Stap 1:
Plaats de ritsen op de goede hoogte. Omdat je ruimte nodig hebt om te naaien, moet je een ruim stuk openhalen, dit stuk markeer je met speldjes.

Stap 2:
Haal de zijnaden van de broek open, dit is het meeste werk van het hele project. Hiervoor kun je het best een tornmesje gebruiken, maar omdat ik mijne kwijt was, heb ik het met een speld gedaan, en dat ging ook prima. (Deze buigen alleen om en een tornmesje niet.) Doe dit aan beide kanten, zodat je je arm van links naar rechts door de broek kan steken.

Stap 3:
Naai de ritsen op de broek, als je wil kun je de ritsen vastzetten met rijgdraad, maar ik heb ze met spelden op hun plek gedaan, dit is moeilijker want dan kunnen de ritsen sneller verschuiven. Pas hierbij goed op dat je de achterkant van de broek niet mee-naait! Dit ging bij mij een paar keer perongeluk en loshalen duurt langer dan vastnaaien!

Stap 4:
Als alle ritsen erop zitten, keer je de broek binnenstebuiten en naai je de naad weer dicht, pas op dat je niet op de rits naait, want hier gaat de naald op de machine van kapot. Zorg wel dat je de uiteindjes van de ritsen meenaait, zodat ze mooi in de naad vallen.

Stap 5:
Je kunt zien dat door het loshalen van de lock-steek aan de binnenkant van de broek de stof is gaan rafelen, nu zet je de machine op een zigzagsteek, en naai je de rand van de stof met zigzag. Dit heeft hetzelfde effect en de stof zal niet meer verder rafelen!

En voila, een opgepimpte zwarte broek!

Liefs, Esmee