Ying over het topmodel dat nu actrice gaat worden!

Volgens mij stonden alle bladen de afgelopen week er vol mee, maar voor degene die het nog niet wisten: Doutzen Kroes gaat acteren! Ze is nog maar net bevallen van haar zoontje Phyllon (deze week alweer bijna 12 weken oud) en nog maar net een paar weekjes ‘back in the business’ of ze gaat alweer iets nieuws doen, namelijk spelen in de speelfilm Nova Zembla.

Naast topmodel en moeder, mag ze zich nu ook actrice gaan noemen. Reinout Oerlemans (regisseur van Komt een vrouw bij de dokter) wilde een film maken over de ontdekking van Nova Zembla. Hij liet toen al weten dat hij graag zou willen dat Doutzen Kroes een van de hoofdrollen ging vertolken, en daar heeft ze ja op gezegd!

Doutzen zelf vindt het wel spannend, voor haar is het natuurlijk ook weer heel iets anders dan model zijn. Ze volgde al een tijdje acteerles in New York, dus ze heeft al een beetje ervaring. Ook vindt Doutzen het leuk om zich in te leven in een persoon, omdat dit verder gaat dan modellenwerk en ze wel nieuwsgierig is naar het avontuur.

De film zal gaan over een opbloeiende liefde tussen Gerrit de Veer, degene die het dagboek bijhield van de zware tocht, en de dochter van dominee Petrus Plancius. De dochter wordt dus gespeeld door Doutzen Kroes. Waarschijnlijk wordt het een kleine rol, maar wel een belangrijke.

En wat vinden jullie er eigenlijk van? Denken jullie dat Doutzen Kroes kan acteren? De opnames starten over een paar weken en de film zal eind november dit jaar in de bios te zien zijn. Overigens zei Reinout Oerlemans wel dat als het niet zou gaan werken, ze het ook niet verder zouden doorzetten. Maar sowieso lijkt mij het wel leuk om Doutzen, naast model, ook als actrice eens op het witte doek in de bios te zien!

Liefs,
Ying