Femke Kamps (19) komt uit Schijndel en studeert communicatiewetenschappen. Ze blogt over liefde, beauty en veel meer.

‘’Ik heb al twee uur geleden gesmst en hij heeft nog steeds niks van zich laten horen.’’
‘’Ik denk dat hij niet meer verliefd op je is.’’

Mijn vriendin weet mijn persoonlijk drama weer heerlijk voor me te relativeren. Natuurlijk is hij opeens niet meer verliefd op me, maar waarom duurt het zo lang om mijn sms te beantwoorden? Om de vijf minuten ben ik zenuwachtig mijn mobiel aan het checken en heb ik zelfs mijn eigen smsje al tien keer nagelezen. Heb ik echt niets verkeerd gezegd? Nee toch?
Zelf ben ik iemand die complete rampscenario’s gaat verzinnen: hij is aangereden door een auto, is in de sloot gevallen, verslikt in een gummybeer…zoiets. Ik weet niet of ik het erger vind dat ik dit soort dingen kan bedenken of dat ik dit het enige geldige excuus vind om niets van zich te laten horen.
Het hele smsen is sowieso een drama. Moet jij eerst smsen of hij? Vanaf hoeveel smsjes kom je wanhopig over? En hoe lang moet je wachten met reageren als die ene leuke jongen iets van zich laat horen? Hij hoeft niet te weten dat jij al de hele tijd hebt gewacht op zijn smsje en je uit pure frustratie de hele koektrommel hebt leeg gegeten
De truc is om vervolgens niet boos te worden als er na een wachttijd van zes uur niet eens een ‘’sorry voor mijn late reactie’’ af kan.

Een aanrijding lijkt me nog niet zo’n slecht idee…