Nina viert carnaval!

Zo rond februari begint het mij altijd te kriebelen. Normaal heb ik al maanden voorbereiding, pre-parties en ben ik wel ergens betrokken in het organiseren van iets.

Dit jaar zat dat natuurlijk anders, dit jaar moest ik het vanuit Parijs doen met berichtjes, foto’s op facebook en herinneringen van vorig jaar. Ik heb het natuurlijk over de carnaval, of op z’n Limburgs: de vastelaovend!

Ik als Limburger moest natuurlijk terug. Het feestje van het jaar kan ik toch niet missen, en het feestje van mij ook niet! Verkleden, schmincken, pruiken en wat natuurlijk ook bij de vastelaovend hoort: héél véél drinken…

Met de vastelaovend wordt er veel meer bier gedronken als normaal. Ik had mijn Canadese vriendinnetje (Jaja, ze heeft zich er aan gewaagd en ze vond het nog leuk ook!) er al op gewezen dat als ze bier wilde bestellen, ze gewoon het aantal vingers op hoefde te steken en er niet eens iets bij hoefde te zetten. 2 vingers in de lucht? BAM, nog geen 10 tellen later staan er 2 pils voor je neus. Juist, zo werkt dat!

Het blijft alleen meestal niet bij 2 pils en ik hoef jullie dan natuurlijk ook niet uit te leggen dat te veel alcohol (helaas) meestal een staartje heeft… Maar niet getreurd, ik ga jullie helpen!

Wat te doen bij een kater:

– De kitten.?Deze kater is niet heel erg. Je hoofd bonkt wat, je voelt je maag een beetje. Natuurlijk niet heel prachtig, maar goed mee te leven. Mijn advies is om gewoon een paracetamol te pakken (of twee) en vooral niet zielig doen. Wanneer je aan je kitten toegeeft is hij nog 3 keer zo erg…

-De kater.?Tja, toch al wat vervelender. Een zwaarder hoofd, een borreligere buik, een nog rotter gevoel. Ook deze kater is te overleven, mits je geen grote plannen hebt. Het advies van ‘de kitten’ is een goede bodem, voor de rest zit er niks anders op dan de kater weg te slapen. Ook een lekker vette hap werkt goed en ze zeggen dat het beste medicijn tegen een kater nóg een biertje is (waar ik persoonlijk meestal écht niet aan moet denken…)!

– De dinosaurus.?Een beter advies dan Robert Benchley kan ik hier niet geven: “The only cure for a real hangover is death.” Niet letterlijk natuurlijk…

Tot volgende week!
Nina

PS: Om jullie een beetje de vibe van de vastelaovend te geven, hier een filmpje: