…luxe problemen

‘Een hele kast vol kleding en niks om aan te trekken’. Vele van ons zullen dit herkennen.

Zo stond ik vanmorgen veel te lang te twijfelen of ik nou voor mijn zwarte blazer of mijn witte tuniekje moest gaan. Snel vervloekte ik mezelf waarom ik dit probleem gisteren niet al had opgelost, want binnen een half uurtje moest ik al de deur uit voor mijn eerste schooldag.

Waarom hebben we nou nooit iets om aan te trekken? Terwijl bij mij de kastdeuren zelfs niet meer dicht kunnen?

In feite is dit gewoon een luxeprobleem. Je heb altijd wel ergens achter in je kast een basic H&M’etje of Zara shirtje liggen. Maar laat dan net die perfecte broek in de was zitten, en je wil ook wel eens iets anders aan dan die jeans die je al drie dagen draagt.

Nog steeds sta ik voor mijn kast. Zal ik dan toch maar het tuniekje aantrekken?
Maar die is wit. En aangezien ik eerst nog bij een vriendin wat ga eten is dat niet de aller-verstandigste keuze.. Ik kies voor de zwarte blazer.

Maar het probleem is nog lang niet afgelopen. Er liggen nog veel meer keuzes open.
Namelijk welke tas, schoenen en sieraden moeten erbij? En zo heb ik opeens meerdere luxeproblemen. De klok tikt ondertussen door en ik word steeds gestrester.

Ga ik voor armbanden, ringen, of oorbellen? Laarzen of gympies? Schoudertas, rugzak of handtas? Ik twijfel maar een laatste blik op de klok werpt alle gedachten weg.

Het is al tijd om te gaan! Snel prop ik wat spullen in een willekeurige tas, trek ik mijn dichtstbijzijnde schoenen aan, en fiets ik in mijn basic outfit weg.

Mijn conclusie; In de comfortabelste kleding voel je je altijd het beste en dat straal je dan ook uit. Geniet zolang het nog kan van alle kleding-luxeproblemen, maar vergeet niet dat niemand het je kwalijk zou nemen als je in die lekkere trui op school aan komt zetten!

Liefs,
Marije