Nina over haar zusje

Ik ging dinsdagmiddag in een opwelling naar het Anne Frank Museum met een vriendin van mij en toen ik zag hoe de familie Frank met elkaar omging en hoe close ze waren. Daarna werden ze gescheiden door de oorlog en dat opende gewoon mijn ogen. Ik zou echt niet kunnen bedenken hoe het zou zijn zonder mijn familie en dan in het bijzonder: Mijn zusje.

Ze is de persoon waar ik echt heeeeeel veel van hou en zonder haar zou ik echt niet kunnen leven. Daarom lijkt het me ook zo moeilijk om voor iemand als Anne Frank naar een concentratiekamp te worden gestuurd en al het contact kwijt te raken met je zusje, de persoon waar – ik dan tenminste – altijd naar toe kan als ik problemen heb.

Carré zou denk ik wel wat blijer wezen als ik haar soms even met rust liet. Ik kom er vaak bij zitten als ze met vriendinnen zit en naar eigen zeggen vinden haar vriendinnen ‘mij altijd leuker dan haar’, maar daar geloof ik echt helemaal niets van.

Ik vind haar namelijk echt veel leuker dan mijzelf. Carré is veel gezelliger en heeft veel meer humor dan dat ik heb. Daarnaast kan ze veel beter situaties inschatten dan dat ik kan. Zij weet wanneer ze zwijgen en spreken moet. Echt iets waar ik veel van kan leren.

Daarnaast heeft ze een gigantisch goede kledingsmaak. Zij koopt dingen voor zichzelf en ik trek ze aan. Aangezien ik alleen maar bandshirts in mijn kast heb, heb ik haar kledingkast ook hard nodig. Zij snapt dat.

Zo snapt ze ook dat ik af en toe wat begeleiding nodig heb in het aanbrengen van mijn make-up. Ook daar ben ik niet zo een ster in. Elke keer kom ik thuis en dan krijg ik de opmerking: ‘NINA DIT IS EEN ZOMERLOOK! DIT DRAAG JE TOCH NIET IN DE WINTER!’ Of: ‘Peachy colors zijn helemaal in dit seizoen, dus waarom maak je jouw hele gezicht zwart?’ (Bij de laatste quote doelt ze op mijn ogen die ik soms iets te fanatiek zwart verf.) Carré weet dat.

Zelfs MIJN vriendinnen vragen aan haar wat voor soort foundation ze moeten gebruiken. Een van mijn betere vriendinnen Jorinde noemt mijn zusje dan ook ‘een make-up goeroe’.

Daarnaast heeft mijn zusje echt een supervette muzieksmaak voor iemand van haar leeftijd. Ze houdt van Blink-182, All Time Low, Taylor Swift, We The Kings, Hot Chelle Rae, Big Time Rush (okay, die vind ik dan iets minder…), LMFAO en Avril Lavigne.
Kortom: Ik ben gewoon gek op haar en mijn zusje rocks. Klaar. Punt.

Zover de ode aan mijn zusje. Volgende week kan je weer gewoon mijn beslommeringen gaan lezen hier en zal ik jullie niet meer lastigvallen met odes aan mensen die jullie toch niet kennen.

GROETJESSSSS, Nina.