Ying doet een zomercursus

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik 3 weken naar Engeland zou gaan om daar Engels te leren op een campus. Ik kreeg veel leuke en positieve reacties, dus daarom heb ik besloten om er wat meer over te vertellen. Ook voor de mensen die misschien ook in hun zomervakantie wat beter Engels willen gaan leren.

Discovery Summer is de organisatie die deze zomercursussen organiseren op verschillende universiteiten in Engeland. Hier een link van de site: Discoversummer.co.uk

Ik ga Engels leren op de campus van Radley. Ik krijg daar 22,5 uur per week les en het is voor kinderen van 13-16 jaar. Het gebouw deed mij een beetje denken aan Zwijnstein van Harry Potter. Net een soort van kasteel met een prachtige ingang. De straat eromheen is dan ook daar typisch Engels. Tevens is het 8 km van Oxford verwijderd.

De bedoeling is dat ik doordeweeks vooral les krijg. Daarna heb ik de mogelijkheid om te gaan sporten, of iets creatiefs te doen. Bij sporten heb je op Radley de meeste mogelijkheden, waaronder tennissen, paardrijden, volleyballen, schaatsen, dansen (!) en nog veel meer. De creatieve dingen die je kan doen is gevarieerd van drama, fotograferen tot graffiti spuiten.

In het weekend is het tijd voor uitstapjes naar London, om te shoppen natuurlijk, Warwick kasteel, Thorpe Park, Bristol, Bath, Oxford –de stad en het college zelf- en schaatsen.

Naast dat ik dus veel ga leren en activiteit doe, ga ik er ook heen om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik ben de enige Nederlandse, dus ik zal een woordenboek moeten raadplegen als ik een woord in het Engels niet weet. Er komen mensen van over de hele wereld, daarom is er ook een limiet, zodat er niet teveel mensen van hetzelfde land op de campus komen. Hopelijk ga ik daar veel nieuwe vrienden maken.

Ik heb er ontzettend veel zin in, maandag ga ik al weg, en woensdag zit ik dan voor 3 weken op de campus, ik heb daar trouwens ook een eigen kamer. Hopelijk vonden jullie het leuk om hier wat over te lezen. En natuurlijk ga ik nog een blog schrijven over mijn avonturen in Engeland!

Veel liefs,

Ying