Have a good time!

De laatste week van Ramadan is aangebroken, wat zich uit in een minivakantie van 5 dagen. Niet heel vervelend. Zomer – Istanbul – schrijven – fotograferen – buurtje verkennen.. Count me in! Naast mijn ervaringen ga ik jullie deze week spammen met mijn favoriete foto’s *gnagna*.

Maar ik begin met dit Instagram-clipje. Dit was op de set van de fotoshoot voor Elele Magazine, die ik vorige week had. Cool, right?!

 

De Ramadan werd afgesloten met een Suikerfeest, waar ik op straat helaas niets van heb gemerkt. Stiekem had ik een leuk feest verwacht, waar ik per toeval zou zijn beland om mijn heupjes weer eens los te gooien. Bummer. 

Wel kreeg ik van de eigenaar van Brew Lab een door zijn moeder gemaakte Turkish Delight #schattig. En lekker dat het was. Toch nog een beetje met het Suikerfeest meegesnoept. O, en stiekem is het elke dag Suikerfeest voor mij. Aan mijn voorraad chocolade en Turks gedroogd fruit te zien…


Een kleine greep uit mijn collectie (toen de chocolade en het gedroogde fruit al op was)
 

Met een oatmeal cookie vol walnoten zit ik weer bij mijn favoriete spot, Caylak Café, voor jullie te bloggen. *Momentje… Jeetje, er dringt nu toch een lekkere taartgeur mijn neus in. Ben even afgeleid*. Deze week was een week voor meer avontuur, maar dan buiten de glitter and glamour. Het was tijd om erop uit te gaan!

Bloggen voor CG! @ Caylak Café


Oatmeal cookie. Yummmm


Homemade lemonade van Caylak met citroen en munt. Fantastisch lekker en ook nog een goede dorstlesser in deze buitensauna 😉

Wie nog niet in Istanbul is geweest, moet dat sowieso doen. En schrijf dan ook meteen op je to-do list dat je het oude stadsdeel moet bezoeken. Er zijn giga-trekpleisters (lees: Hagia Sophia en de Blue Mosque) en heel veel toeristen, maar daardoor niet minder mooi.

Nog een tip: vorig jaar, tijdens mijn backpack trip, ben ik naar één van de Prince Islands geweest. Dus als je toch aan het schrijven bent, schrijf die dan ook eventjes op ;-).

Zo zie je eruit als je de Blue Mosque van binnen wilt zien

Gespot op straat – regenboogtrap


Yes, it does!

Pizza Vegas in Istanbul

Gevonden op straat #wannatakeithome

Shopping timeeeee

Art. It. Is.

Optie
Yeah! Ik kreeg net een bericht van mijn moederbureau, Max Models, uit Nederland dat ik een leuke optie heb in Parijs volgende week :-). Het is een tweedaagse job voor een website. Deze week hoor ik of het doorgaat #spannend. Zou tof zijn om mijn trip in Istanbul af te sluiten met twee dagen Parijs, niet?!

Vanaf mijn zestiende heb ik een paar keer een tijdje in Parijs gewoond, dus ik kende de stad op mijn duimpie. Zo had ik een favorite spot (Cojean), waar ik een vaste bestelling had: een shake van kokos (tuuuurlijk) en mango. En een wortelsalade met allerlei snoepjes erin. Yummm. Hopelijk heb ik dit keer tijd over :-D.

Vrije tijd betekent voor mij; tijd om mijn ideeën en hersenspinsels vast te leggen. Deze week was dat in de vorm van het verzamelen van inspiratiefoto’s voor mijn toekomstige huis. Ik droom al een tijdje van het bouwen van mijn eigen huis. Zoiets:

Toekomstige huiskamer. Musthave: schommel!


En voor sommige dingen moet je de tijd nemen…

Op mijn blog, www.roesreport.nl, had ik het al over roadtrips met een Daf. Keuze uit twee auto’s:

Deze dofgroene kikker met beige stoelbekleding is een optie.

Of dit wit met rode monster…

Ik ben met beide auto's in love. Dus welke het ook wordt, ik ben happy.

Vooruit, nog een paar muziekjes en dan drink ik mijn lemonade op (heb er inmiddels alweer twee bijbesteld). Bij awesome auto’s, hebberige huizen en rauwe roadtrips horen ook perfecte platen:

Hayden James – Something About You

Kendrick Lamar – Don't Kill My Vibe

Seekae – The Worry

Als de optie in Paris Paris doorgaat blog ik vanuit daar! Een Franse touch, weleens leuk ;-). Voor nu nog in het Turks: 

Sevgi ile en toedeloe,

x Esmé